Mark Blenckers (links) en Vincent Buijssen scoorden 100 doelpunten voor Volharding Foto: Toon Gerrits

Volharding sluit historisch seizoen af met zege

Sport

Kampioen Volharding heeft zondagmiddag het meest succesvolle seizoen in de historie afgesloten met een moeizame overwinning op middenmoter Prinses Irene. Invaller Stijn van den Broek zorgde in de allerlaatste minuut voor de 2-1 en daarmee kregen de gasten uit Nistelrode absoluut te weinig. Van den Broek speelde door vele blessures slechts 212 minuten dit seizoen, maar daarin scoorde de goalgetter wel maar liefst vier keer. Elke 53 minuten wist de centrumspits het doel te vinden, een bijzonder knap gemiddelde voor de aanvaller uit Sint Anthonis. Dat belooft wat als Van den Broek eindelijk eens helemaal fit zal zijn gedurende langere tijd.

Onder leiding van de afscheid nemende succestrainer Johan Vullings reeg Volharding de records in de afgelopen voetbaljaargang aaneen. Het puntenaantal van 64 zal niet snel meer verbeterd gaan worden. Maar liefst twintig van de zesentwintig duels werden in winst omgezet, vier keer werd er gelijkgespeeld en slechts twee keer ging er een wedstrijd verloren. Het aantal tegendoelpunten was met afstand het laagste in de hele tweede klasse F. In de doelpunten voor ging SVSSS Volharding zondag echter voorbij, 75 om 74. De zege betekende de negende op een rij voor de Vierlingsbekenaren, eveneens een record. Wat het extra bijzonder maakt, is dat die negen overwinningen op een rij allemaal werden gespeeld in periode 3. Nooit vertoond waarschijnlijk, het maximaal aantal punten dat überhaupt gehaald kan worden in één periode. Clubtopscorer Vincent Buijssen scoorde zondagmiddag tegen Prinses Irene eenmaal en eigende zich daarmee de topschutterstitel van de tweede klasse toe met 21 goals. Eerder dit Buijssen dat ook al eens in het seizoen 2013-2014, destijds met 24 treffers.

Buijssen werd voorafgaande aan het duel  in het zonnetje gezet. Onlangs maakte hij tegen EVVC zijn honderdste doelpunt voor Volharding 1. Dat deed captain Mark Blenckers hem afgelopen week na. Ook hij kreeg daarvoor een aandenken. Daarnaast werd Blenckers nog gehuldigd voor zijn 350e wedstrijd voor het vlaggenschip van Volharding tijdens de kampioenswedstrijd tegen Vianen Vooruit twee weken geleden. Behalve voor trainer Vullings was het ook voor een aantal spelers de afscheidswedstrijd. De tweeling Jordy en Melvin de Klijn, Kas van den Bosch, Gijs Timmermans en Driek van den Beuken spelen komend seizoen elders.

Na zijn huldiging ging Vincent Buijssen door met waar hij goed in is. Al na drie minuten was de linkerspits trefzeker: 1-0. Het publiek ging er eens goed voor zitten, want dat beloofde weer een mooie voetbalmiddag te worden. Helaas kan de boog niet altijd gespannen zijn, want het oogde loom en mat wat de roodwitten in het vervolg lieten zien. Prinses Irene was na de snelle openingstreffer duidelijk de betere ploeg, maar vond in de topgeconcentreerde Volharding-doelman Bono Barten een geweldige tegenstander. Barten hield tot driemaal toe de gelijkmaker van het scorebord. Op slag van rust had linksback Teun Jakobs de score moeten verdubbelen, maar een meter voor het Prinses Irene-doel schoot hij met zijn chocoladerechterbeen hoog over.

In de tweede helft speelde Volharding wat beter, maar aan echte kansen ontbrak het. Mark Blenckers en Jordy de Klijn waren wel dicht bij een goal, maar werden beiden geblokt door de gastendefensie. Slordig bleef het echter wel en daar profiteerden de bezoekers uit Nistelrode uiteindelijk van. In de 79e minuut prikte Jerin van de Rakt de bal bij de tweede paal binnen, nadat het leder van tevoren wel over de achterlijn zou zijn geweest: 1-1. Een minuut later werkte Teun Jakobs de bal bijna in eigen doel, maar Bono Barten was weer de redder in nood. Daarna gunde coach Vullings een aantal spelers om uiteenlopende redenen nog een invalbeurt.

Met name het inbrengen van Gijs Hendriks was mooi. De linkervleugelverdediger had het hele seizoen geblesseerd gemist. Na een paar duels in het tweede kwam Hendriks in de 88e minuut in het veld. Met zijn eerste actie haalde Hendriks de achterlijn en krulde de bal perfect voor het doel. Twee andere invallers deden vervolgens de rest. Luuk Rühl tikte de bal door op goaltjesdief Stijn van den Broek  en die liet Prinses Irene-keeper Mathijs Pluk bij de tweede paal kansloos: 2-1. Ook een andere invaller en vertrekker Kas van den Bosch had nog kunnen, misschien wel moeten scoren. Hij werd door Van den Broek vrij voor Pluk gezet, maar zijn afronding was tot tweemaal toe net niet afdoende. Het zou een geweldig afscheid zijn geweest voor Van den Bosch, die komend seizoen weer gaat spelen voor Olympia’18 in zijn woonplaats Boxmeer. Daarna floot scheidsrechter Roy Stroot uit Middelbeers voor het einde van de wedstrijd en zat het geweldige seizoen van Volharding er definitief op.

06-06-2022: Volharding – Prinses Irene 2-1 (1-0)

Karakteristieken: scheidsrechter: Roy Stroot (Middelbeers)
3e min. 1-0 Vincent Buijssen, 79e min. 1-1 Jerin van de Rakt, 90e min. 2-1 Stijn van den Broek.
Toeschouwers: 250, geen kaarten

Opstelling Volharding: Bono Barten; Driek van den Beuken, Jordy de Klijn (88. Gijs Hendriks), Nino Janssen, Teun Jakobs; Brent Achten (82. Gijs Timmermans), Mark Blenckers, Rens ten Brinke (82. Kas van den Bosch); Rens van Lanen (65. Luuk Rühl), Melvin de Klijn (82. Stijn van den Broek), Vincent Buijssen