Volharding verloor zondag met 5-4 van het Udenhoutse SVSSS.
Volharding verloor zondag met 5-4 van het Udenhoutse SVSSS. Logo Volharding

Volharding verliest en is koploper af na spektakelstuk

Sport

Volharding is tijdelijk koploper af. De roodwitten leden zondagmiddag in een waar spektakel de eerste nederlaag van het seizoen op bezoek bij SVSSS uit Udenhout: 5-4. Volharding staat nu tweede, maar heeft nog wel altijd de minste verliespunten, samen met CHC. SVSSS steeg door de winst tegen Volharding en andere gunstige uitslagen van plek vijf naar de kop van de ranglijst.

Het verlies voor Volharding was extreem zuur. Na een compleet verslapen eerste helft stond het bij rust met 3-0 achter. In de tweede helft knokten de Bekenaren zich bijzonder knap terug via 4-1 naar 4-4, maar ver in de extra tijd trok SVSSS de zege alsnog naar zich toe: 5-4. Opmerkelijk genoeg verloor Volharding eerder deze week in een oefenduel tegen derdedivisionist Gemert met exact dezelfde cijfers. Tien goals tegen in twee duels is een beetje veel van het goede, gezien het feit dat Bono Barten in de eerste zeven competitieduels namens Volharding slechts drie treffers tegen kreeg. De veelgeprezen defensie had het zondagmiddag bijzonder lastig tegen de slimme en zeer effectieve aanvallers van SVSSS.

Binnen drie minuten stonden de gastheren uit Udenhout op voorsprong. Linksback Stijn van den Brand kon vrij opstomen, kapte Jordy de Klijn en Nino Janssen uit en verschalkte Bono Barten in de korte hoek: 1-0. Het was de eerste tegengoal voor Volharding in een uitwedstrijd dit seizoen.

SVSSS had met die openingsgoal al snel wat het wilde, liet Volharding de bal en loerde op de omschakeling. Precies dé kracht van de ploeg van trainer Cemal Yilmaz. Volharding had veel balbezit, maar deed daar voor rust helemaal niets mee. Na ruim een half uur schoot de sluwe SVSSS-aanvoerder Stefan Dekkers de bal stijf in de kruising: 2-0. Diezelfde Dekkers tekende vlak voor rust voor de 3-0. Daarmee verdubbelde SVSSS het aantal tegengoals van Volharding dit seizoen in één helft, opmerkelijk.

In de tweede helft greep Volharding-trainer Johan Vullings in en speelden de roodwitten met drie verdedigers tegen de twee aanvallers van SVSSS. Luuk van den Boogaard en Melvin de Klijn kwamen in de ploeg voor Jordy de Klijn en Rens ten Brinke. Het leek gelijk effect te sorteren. Binnen vijf minuten zorgde Tim Martens na een scrimmage voor de 3-1. In de 56e minuut was de marge echter alweer drie.

Ramon Dekkers omzeilde buitenspel en liet Bono Barten kansloos: 4-1. Daarna had de thuisploeg diverse kansen op meer, omdat de ruimtes steeds groter werden. Gelukkig voor Volharding leidde het niet tot meer treffers. In het laatste kwartier zette Volharding alles op alles en dat leidde nog bijna tot een mooi resultaat. In de 78e minuut krulde clubtopscorer Vincent Buijssen een vrije trap fantastisch in de bovenhoek: 4-2.

Het was Buijssen zijn negende treffer in de laatste zeven duels. Vier minuten later zorgde Kas van den Bosch voor de aansluitingstreffer: 4-3. In de 88e minuut viel zelfs de gelijkmaker. Invaller Stijn van den Broek torende hoog boven iedereen uit -leek te bleven hangen in de lucht- en kopte geweldig raak: 4-4. Van den Broek raakte daarbij wel geblesseerd en moest vervangen worden. In de extra tijd ging het na deze schitterende remonte alsnog mis voor Volharding. Eerst redde Bono Barten nog op een knal van Stefan Dekkers, maar Stan van den Brand stond bij een vrije trap niet buitenspel volgens de 63-jarige scheidsrechter Nico Opstraat uit Den Bosch en hij bezorgde SVSSS daardoor in extremis alsnog de zege: 5-4.

28-11-2021: SVSSS - Volharding (3-0) 5-4.

Karakteristieken:
scheidsrechter: Nico Opstraat (‘s-Hertogenbosch)
3e min. 1-0 Stijn van den Brand, 32e min. 2-0 Stefan Dekkers, 44e min. 3-0 Stefan Dekkers, 49e min. 3-1 Tim Martens, 56e min. 4-1 Ramon Dekkers, 78e min. 4-2 Vincent Buijssen, 82e min. 4-3 Kas van den Bosch, 88e min. 4-4 Stijn van den Broek, 95e min. 5-4 Stan van den Brand.

gele kaarten: Mathijs van Ingen en Stan van den Brand (beiden SVSSS)>
Opstelling Volharding: Bono Barten; Jordy de Klijn (46. Melvin de Klijn), Nino Janssen, Tom Kessels, Teun Jakobs; Kas van den Bosch, Brent Achten, Rens ten Brinke (46. Luuk van den Boogaard); Tim Martens (63. Stijn van den Broek, 89. Nick Joosten), Mark Blenckers, Vincent Buijssen.