Hoofdtrainer Jan Pruijn instrueert tijdens een drinkpauze Sven Jenniskens, die vanuit de jeugd de overstap naar de selectie van Volharding heeft gemaakt.
Hoofdtrainer Jan Pruijn instrueert tijdens een drinkpauze Sven Jenniskens, die vanuit de jeugd de overstap naar de selectie van Volharding heeft gemaakt. Foto: Persfoto

Volharding verliest eerste oefenduel

Sport

Volharding heeft zijn eerste oefenwedstrijd in het nieuwe seizoen verloren. Tweedeklasser DIO’30 uit Druten was woensdagavond tijdens het HV Cuptoernooi op sportpark Noord van Germania in Groesbeek met 1-2 te sterk voor de Vierlingsbeekse eersteklasser.


Gijs Creemers uit Siebengewald (in het blauw) debuteerde woensdagavond in Volharding 1.

Volharding, dat vanwege vakanties verre van compleet was, nam in de eerste helft door een doelpunt van Rens ten Brinke de leiding. In de slotfase van de tweede helft wist DIO’30 de achterstand om te draaien in een zege. De roodwitten, die de daaropvolgende penaltyserie wel wisten te winnen (5-4),  speelden voor het eerst onder leiding van de nieuwe trainer Jan Pruijn, die tijdens het eerste duel veelvuldig wisselde. Van de nieuwe aanwinsten debuteerden Gijs Creemers, Jordy Wijnhoven, Jens Bonants, Sharif Tah en Rick Maassen in Volharding 1.

Komende zaterdag om 17.30 uur kruist Volharding in het kader van het toernooi de degens met thuisploeg Germania, dat in de competitie uitkomt in de vierde klasse.