Voplharding scoorde donderdagavond vier keer in de topper tegen CHC: 4-1.
Voplharding scoorde donderdagavond vier keer in de topper tegen CHC: 4-1. Foto: depositphotos

Volharding steviger aan kop na ruime zege

Sport

Volharding won donderdagavond op het eigen sportpark Soetendaal de topper in de tweede klasse F met 4-1 (0-0) van CHC. De Vierlingsbeekse ploeg wist in de tweede helft het verschil te maken, nadat een speler van de gasten uit Den Bosch (Martien den Bekker) in de 54ste minuut na een grove charge van achteren met een rode kaart van het veld was gestuurd.

De roodwitten wonnen verdiend. In de 48ste minuut opende Rens ten Brinke de score. Daarna verdubbelde topschutter Vincent Buijssen in de 67ste minuut de marge: 2-0, Na de tegentreffer van CHC, de 2-1 viel uit een strafschop in de 76ste minuut, maakte Vincent Buijssen drie minuten later de derde goal voor de thuisploeg. In de laatste minuut was het Tim Martens die het vierde doelpunt voor de sterk spelende roodwitten scoorde.

Door deze ruime zege verstevigt Volharding zijn koppositie. De ploeg leidt met 33 punten uit veertien duels. Emplina en DAW Schaijk delen de tweede plaats met 29 punten uit evenzoveel wedstrijden.

Komende zondag spelen de roodwitten uit tegen DAW. Dan kan de ploeg van trainer-coach Johan Vullings opnieuw een slag slaan in de race om de titel.