Van links naar rechts staand: Jac Gerrits, Sicco Kamminga, Lucy Kusters, Theo van Kessel, Jeroen Kuijpers, Bertie Kuijpers. Op de hurken van links naar rechts: Koen Peters en Tinie Martens.
Van links naar rechts staand: Jac Gerrits, Sicco Kamminga, Lucy Kusters, Theo van Kessel, Jeroen Kuijpers, Bertie Kuijpers. Op de hurken van links naar rechts: Koen Peters en Tinie Martens. Foto: eigen foto

Clubkampioenen en ereprijzen gilde Groeningen

Groeningen

Het St. Anthonius & St. Nicolaasgilde Groeningen hield afgelopen zaterdag zijn clubkampioenschappen geweerschieten en kruisboog-wipschieten. Dit is een jaarlijks terugkerende titelstrijd waaraan alle gildeleden en hun partners mee mogen doen.

Aan de strijd om de clubtitel kruisboog-wipschieten deden veertien deelnemers mee in twee verschillende klassen: de  A-klasse voor geoefende kruisboogschutters en de B-klasse voor ongeoefende kruisboogschutters.

In de A-klasse eindigde Theo van Kessel op eerste plaats, Jac Gerrits werd tweede en Truus Kusters derde. In de B-klasse won Jeroen Kuijpers voor Koen Peters. Theo van Kessel scoorde het hoogste aantal punten van  beide klassen en mocht vanwege die prestatie de wisselbeker in ontvangst nemen.


De clubkampioenschapsstrijd is in volle gang bij het Groeningse gilde.

Het clubkampioenschap geweerschieten bestaat traditiegetrouw uit drie disciplines: dames opgelegd, heren opgelegd en vrije hand. Degene die op de de eerste plaats eindigt, ontvangt, naast een prijsbeker, ook een wisselbeker waarin zijn/haar naam gegraveerd staat. 

Bij het onderdeel dames opgelegd werd, net zoals vorig jaar, Bertie Kuijpers, eerste. Zij presteerde het om alle schoten raak te schieten. Op de tweede plaats eindigde Lucy Kusters met één gemist schot. Bij het onderdeel heren opgelegd won Sicco Kamminga en werd, net als vorig jaar, Tinie Marten tweede. 

Vervolgens volgde onderdeel vrije hand, waaraan zowel heren als dames meededen. Ook op dit onderdeel eindigde Theo van Kessel op de eerste plaats en werd Tinie Martens tweede. 

Aan het onderdeel geweerschieten opgelegd namen 24 personen deel, het onderdeel geweerschieten vrije hand telde 17 deelnemers.