Op de foto van links naar rechts: Theo Kuijpers, Veronique Rijnen, Chris Rijnen, Anja Elbers, Peter Jacobs, Rinus Thijssen en Jac Gerrits.
Op de foto van links naar rechts: Theo Kuijpers, Veronique Rijnen, Chris Rijnen, Anja Elbers, Peter Jacobs, Rinus Thijssen en Jac Gerrits. Foto: Persfoto

Winnaars clubkampioenschappen kruisboog vlak

Groeningen

Onder het genot van een hapje en een drankje vond bij het St. Anthonius en St. Nicolaasgilde Groeningen op vrijdagavond 10 maart de finale plaats van de clubkampioenschappen kruisboog vlak.

Tijdens dit seizoen 2022-2023 konden de deelnemers tijdens acht avonden deelnemen aan deze kampioenschappen. Om mee te kunnen dingen naar de prijzen tijdens de finale, dienden ze minimaal vijf avonden aan deze competitie mee te doen. 

Er waren in totaal vier klassementen. Dit seizoen was er een nieuw onderdeel aan toegevoegd, namelijk het klassement opgelegd. In totaal werd begonnen met twintig deelnemers, waarvan er veertien streden om de ereprijzen. 

In het nieuwe onderdeel opgelegd won Geert Verheijen de eerste prijs. In de klasse C werd Anja Elbers eerste en Chris Rijnen tweede. In de klasse B won Peter Jacobs, voor Truus Kusters en Rinus Thijssen. In de A-klasse was Jac Gerrits de beste, voor Veronique Rijnen en Theo Kuijpers. Jac Gerrits is daarmee tevens de winnaar van de clubkampioenschappen. 

Om het spelelement nog leuker te maken werden ook de 10+ schoten meegeteld. Een 10+ schot is als er precies in het midden wordt geschoten. In dit klassement doen alle deelnemers mee, indien ze vijf schietavonden of meer hebben geschoten. Het maakt voor dit onderdeel niet uit of de deelnemer in de klasse A, B, C of opgelegd zit. Dit onderdeel werd ook gewonnen door Jac Gerrits.

De prijzen werden uitgereikt door gildehoofdman Gert-Jan de Wijze. 

Oefenen gebeurt op maandagavond vanaf 19.30 uur in De Lemse Kuul. Deze avonden zijn vrij voor iedereen om te komen kijken of om zelf ook een aantal schoten te lossen met de kruisboog.