De club- en reservekampioenen van het St. Anthonius & St. Nicolaasgilde Groeningen.
De club- en reservekampioenen van het St. Anthonius & St. Nicolaasgilde Groeningen. Foto: Persfoto

Clubkampioenen gilde Groeningen

Groeningen

St. Anthonius & St. Nicolaasgilde Groeningen hield op zaterdag 17 september zijn clubkampioenschapen geweerschieten en kruisboog wipschieten.  Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit waaraan alle leden van het gilde mee mogen doen.

De wedstrijden begonnen met de strijd om de titel clubkampioen kruisboog wip-schieten. Hierbij werd in twee klassen geschoten: een A-klasse voor geoefende kruisboogschutters en een B-klasse voor ongeoefende kruisboogschutters. In de A-klasse werd Jac Gerrits eerste en Theo Vervoort tweede. In de B-klasse greep Tinie Martens de zege, voor Bertie Kuijpers. 

Vervolgens startte de strijd om de titel clubkampioen geweerschieten. Deze wedstrijd bestaat uit drie disciplines: dames opgelegd, heren opgelegd en vrije hand.  Bij het onderdeel dames opgelegd eindigde Bertie Kuijpers als eerste, voor Carla Martens. Bij het onderdeel heren opgelegd werd Jos Vloet eerste en Tinie Martens,  na een afkampronde met Theo Kuijpers en Theo Vervoort, tweede, 

Tot slot stond het onderdeel vrije hand op de rol, waaraan zowel heren als dames deelnamen. De dames konden de heren echter niet overtreffen. Eerste werd Theo Kuijpers en in de strijd om plek twee moest er ook bij dit onderdeel afgekampt worden omdat  vijf  schutters hetzelfde aantal punten hadden. Het afkampen vond plaats tussen Sicco Kamminga, Sjors van der Zanden, Tinie Martens, Gert-Jan de Wijse en Jac Gerrits. De tweede plek viel uiteindelijk ten prooi aan jeugdlid Sjors van der Zanden.

Na de wedstrijden genoten de aanwezigen nog een gezellig samenzijn met een warm en koud buffet.