De korfbalsters van DES verloren van Rietvogels (11-10) bij de herstart van de veldcompetitie.
De korfbalsters van DES verloren van Rietvogels (11-10) bij de herstart van de veldcompetitie. Foto: Pixabay

Nipte nederlaag gehavend DES

Sport

De korfbalsters van DES zijn met een uitnederlaag aan het tweede deel van de veldcompetitie in de overgangsklasse begonnen. In Riethoven verloren de roodwitten zondag nipt met 11-10 (6-6) van hekkensluiter Rietvogels.

DES, dat een viertal basiskrachten miste vanwege vakantie en blessures en mede daardoor met de A-speelsters Linde van Treek en Lynn Pijnappels in het basisteam begon, startte sterk aan het uitduel. Na de 0-3 van de gasten kwam de thuisploeg echter sterk terug in de wedstrijd (3-3), waarna de scores om en om bleven vallen. Dat was ook het spelbeeld na de rust: dan scoorde de een, dan de ander.

Na de 9-8 werd het in de slotfase van dit spannende duel 9-9, 10-9, 10-10 en - helaas voor DES - met een mazzelbal vlak voor tijd 11-10 voor Rietvogels, dat met deze winst zijn eerste twee punten in deze competitie pakte. Lichtpuntjes bij DES waren het goede spel van de A-junioren én de rentree van Mary Jilesen, die na een afwezigheid van een jaar vanwege een zware achillespeesblessure weer haar eerste competitieminuten maakte.

Op de openingsdag viel er nog een andere verrassing in deze klasse te noteren, want koploper Sportclub Loosbroek ging onderuit tegen Klick’15/ JES: 7-9.  Daardoor is het ongemeen spannend in deze klasse, waarin Loosbroek  met negen punten uit zes wedstrijden op de eerste plek staat, gevolgd door Diosa (zeven uit zes), Klick’15/ JES (zeven uit zes) en DES. De Vierlingsbeekse ploeg maakt met zes punten uit zes duels ook nog kans op het kampioenschap, maar zal tevens nog punten moeten pakken om niet in degradatiegevaar te komen in deze qua niveau van de ploegen aan elkaar gewaagde overgangsklasse.

Op zondag  21 april om 13.00 uur kruist DES op het eigen sportpark Soetendaal de degens met BMC, dat op plek vijf van de ranglijst staat met vijf punten uit zes wedstrijden, drie meer dan hekkensluiter Rietvogels.  

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (6), Maud van Rhee (2), Eline van Treek en Linde van Treek.