DES pakte, met Esmee Fransen als pupil van de week, een zwaarbevochten zege VMS'21.
DES pakte, met Esmee Fransen als pupil van de week, een zwaarbevochten zege VMS'21. Foto: Persfoto

DES trekt aan langste eind in korfbalthriller

Sport

De korfbalsters van DES hebben zondag in de overgangsklasse een zwaarbevochten zege behaald. Met nog enkele seconden op de klok maakte aanvoerster Milou van den Boogaard de winnende score in een ware thriller tegen VMS’21 uit Schijndel: 11-10 (4-3).

DES begon in de Raaijhal in Overloon voortvarend aan de wedstrijd en stond binnen no-time op een 3-0 voorsprong. Daarna kwamen de gasten sterk terug en ontspon zich voor het oog van het publiek een wedstrijd waarin dan DES en dan VMS’21 weer de overhand had. DES leek na de 8-6, met nog een paar minuten op de klok, de zege binnen handbereik te hebben, maar VMS’21 liet het hoofd niet hangen en knokte zich in de absolute slotfase weer terug in dit enerverende duel.

Het werd 8-7, 8-8, 9-8, 9-9, 10-9 en 10-10, waarna de roodwitten tot opluchting van iedereen die DES liefheeft alsnog aan het langste eind trokken. Een belangrijke zege met het oog op de doelstelling van DES in deze zaalcompetitie: handhaving.

DES staat na twee duels met twee punten op de vierde plek van de ranglijst. De Vierlingsbeekse ploeg heeft twee punten meer dan VMS’21 en JES/Klick’15. Op zondag 3 december om 13.00 uur speelt DES wederom thuis, tegen Vessem/Winty, dat ook twee punten uit twee wedstrijden heeft.

Doelpunten DES: Maud van Rhee (3), Milou van den Boogaard (2), Babs van Daal (2), Ivana van Aggelen, Janneke Koenen, Lieke van Treek en Lincy Achten.