DES juicht na de zeer ruime 23-10 overwinning op Vessem/ Winty. Op de foto ook de pupil van de week, Tessel Kamminga (rechtsvoor). Foto: Persfoto

Energiek DES haalt flink uit

Sport

De korfbalsters van DES hebben zondag in de overgangsklasse hard uitgehaald. In de Raaijhal in Overloon werd Vessem/ Winty verrassend eenvoudig met ruime cijfers verslagen: 23-10 (9-4).

DES speelde vanaf het allereerste fluitsignaal met veel energie. De gasten konden het tempo van de Vierlingsbeekse ploeg, op een korte periode in de eerste helft na, niet bijbenen. DES begon scherp aan de wedstrijd en sloeg in de aanvangsfase een gat van vier doelpunten.

Net als vorige week liet de ploeg vervolgens de touwtjes wat vieren, waardoor Vessem/ Winty terug kon komen tot 4-4, maar daarna pakte DES de draad weer op met gevarieerd en snel spel, dat dit keer met de regelmaat van de klok wél werd bekroond met een doelpunt. Na de 9-4 ruststand was DES in de tweede helft helemaal los, wat voor het eerst dit seizoen resulteerde in een score boven de de grens van twintig doelpunten.

Door deze overwinning klimt DES naar de derde plek op de ranglijst, met vier punten uit drie wedstrijden. Vanwege de winst van  SVOC’01/United op Oxalis (10-15) blijft eerstgenoemde ploeg de ongeslagen koploper met zes punten uit drie wedstrijden. Oxalis staat vanwege de eerdere zege op DES tweede met vier punten uit drie wedstrijden en Vessem/Winty is de nummer vier op de ranglijst met twee punten uit drie wedstrijden.

Komende zondag speelt de Vierlingsbeekse ploeg uit tegen JES/Klick’15, met twee punten uit drie wedstrijden de nummer vier op de ranglijst. Aanvang: 14.20 uur.

Doelpunten DES: Eline van Treek (6), Milou van den Boogaard (5), Maud van Rhee (3), Janneke Koenen (3),  Lieke van Treek (2), Lincy Achten, Ivana van Aggelen, Eva van den Beuken, en Lisanne Koenen.