DES verloor zondag met 3-4 van JES/Klick’15 en is de koppositie kwijt.
DES verloor zondag met 3-4 van JES/Klick’15 en is de koppositie kwijt. Foto: DES

Eerste competitieverlies DES

Sport

De korfbalsters van DES speelden zondagmiddag in Venhorst een wedstrijd om snel te vergeten. De roodwitten verloren in de derde competitieronde geheel onnodig met 4-3 (2-1) van fusieclub JES/Klick’15. Typerend voor het verloop van de wedstrijd was het feit dat het voor dit duel nog ongeslagen DES twee strafworpen miste en in de eerste helft maar een keer wist te scoren. 

Beide ploegen streden in een gelijkopgaande wedstrijd om de koppositie in de overgangsklasse, waarin zowel DES als JES/Klick’15 legio kansen kreeg, maar de thuisploeg haar vizier net iets scherper had afgesteld. DES werkte hard en probeerde het wel, maar te veel speelsters korfbalden, zeker aanvallend, onder het stralende zonnetje onder hun niveau. De ene na de andere kans werd niet verzilverd. 

Door dit verlies is DES niet langer koploper in deze klasse, waarin alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Het Vierlingsbeekse team staat nu met vier punten uit drie wedstrijden op de derde plek van de ranglijst, een punt achter Sportclub Loosbroek en JES/Klick’15. Op zondag 8 oktober om 13.00 uur speelt DES thuis tegen Diosa, dat met drie punten uit drie wedstrijden plek vier bezet. 

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard, Ivana van Aggelen en Janneke Koenen.