DES won zondag in Berlicum met ruime cijfers van BMC: 7-13.
DES won zondag in Berlicum met ruime cijfers van BMC: 7-13. Foto: Persfoto

Knappe uitzege DES in Berlicum

Sport

De korfbalsters van DES blijven verrassen in de overgangsklasse. De Vierlingsbeekse ploeg wist zondagmiddag in Berlicum tegen BMC voor het oog van een vijftal eigen supporters zeer verdiend de zege te pakken: 7-13 (2-4).

De roodwitten begonnen voortvarend aan het uitduel en leidden binnen vijftien minuten met 0-3. Daarna kwam de veelvuldig van afstand schietende thuisploeg terug tot 2-4 en vlak na de rust tot 3-4, maar vervolgens kwam het sneller in spel en looptempo dan BMC spelende DES steeds beter op schot. Zeker in de slotfase van het duel stond het vizier van DES steeds scherper afgesteld. DES, dat zich voor aanvang van het seizoen handhaving als doel had gesteld, leidt door deze zege de dans in de overgangsklasse met vier punten uit twee wedstrijden.

Op zondag 1 oktober om 13.00 uur staat het uitduel met JES/Klick’15 uit Venhorst op de agenda, dat met drie punten uit twee wedstrijden op de gedeelde tweede plaats van de ranglijst staat.

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (7), Janneke Koenen (2), Babs van Daal, Ivana van Aggelen, Maud van Rhee en Eline van Treek.