De korfbalsters van DES waren zondag met 12-7 te sterk voor Diosa.
De korfbalsters van DES waren zondag met 12-7 te sterk voor Diosa. Foto: Persfoto

DES herstelt zich met ruime zege

Sport

De korfbalsters van DES hebben zich zondag ijzersterk hersteld van het eerste competitieverlies tegen JES/Klick’15 van vorig weekend. Op het eigen sportpark Soetendaal werd Diosa uit Balgoij in een spannende wedstrijd met 12-7 (8-3) verslagen. Dit keer wisten de roodwitten, in tegenstelling tot de net zo fanatiek spelende gasten, meer van hun vele kansen in een score om te zetten. 

Beide ploegen zorgden met hun spel en inzet voor promotie van de korfbalsport. Het grote verschil was dat de gasten hun vizier niet goed hadden afgesteld. DES, dat zich met snel en gevarieerd spel ook vele kansen wist te creëren, kreeg dit keer wel loon naar werken en handhaaft zich door deze zege verrassend in de top van de ranglijst in de overgangsklasse. Voor aanvang van de competitie was handhaving het doel van DES. 

De Vierlingsbeekse ploeg speelt op zondag 15 oktober om 11.30 uur op sportpark De Hoef tegen koploper Sportclub Loosbroek, dat op de ranglijst met zeven punten uit vier duels een punt meer heeft dan DES. 

Doelpunten DES: Maud van Rhee (4), Lincy Achten (3), Milou van den Boogaard (2), Lisanne Koenen (2) en Eline van Treek.