DES verloor zondag van koploper Sportclub Loosbroek: 11-8.
DES verloor zondag van koploper Sportclub Loosbroek: 11-8. Foto: DES

Koploper Loosbroek te sterk voor DES

Sport

De korfbalsters van DES hebben zondag niet voor een verrassing kunnen zorgen. Koploper Sportclub Loosbroek was op eigen veld net te sterk voor de roodwitten: 11-8. Halverwege dit spannende overgangsklasseduel stond het 7-4 voor de thuisploeg, die DES in de tweede helft twee keer tot op een doelpunt (7-6 en 8-7) zag naderen, maar niet langszij zag komen.

In de slotfase bouwde Loosbroek de score tegen het ijverige DES, dat goed tegenstand bood en qua spel zeker recht had op minimaal een gelijkspel, verder uit.

Ondanks het verlies kan DES tevreden op de eerste helft van de veldcompetitie terugkijken. Voor aanvang van de competitie was handhaving immers de doelstelling van de Vierlingsbeekse ploeg, die achter Sportclub Loosbroek, dat met negen punten uit vijf duels de ranglijst aanvoert, met zes punten uit vijf wedstrijden na de zaalcompetitie als tweede aan de hervatting van de veldcompetitie begint.

Doelpunten DES: Ivana van Aggelen (3), Maud van Rhee (2), Lincy Achten, Milou van den Boogaard en Eva van den Beuken.