DES, hier op archieffoto, versloeg zondag Vessem/Winty met nipte cijfers: 12-13.
DES, hier op archieffoto, versloeg zondag Vessem/Winty met nipte cijfers: 12-13. Archieffoto

DES in veilige haven na zwaarbevochten uitzege

Sport

De korfbalsters van DES hebben zondag in sporthal De Leenhoef in Knegsel een zwaarbevochten zege geboekt op Vessem/Winty: 12-13 (6-10). De roodwitten haalden bij lange niet het niveau van de laatste weken, maar wisten uiteindelijk toch verdiend de twee punten uit het vuur te slepen. 

De opluchting na afloop was groot aan Vierlingsbeekse zijde, want de thuisploeg miste in de slotseconden van dit spannende duel de kans op de gelijkmaker (de bal rolde over de rand van de korf, maar niet in de korf). Door deze zege is promovendus DES twee wedstrijden voor het einde al officieel zeker van handhaving in de overgangsklasse, wat voorafgaand aan de start van de competitie zowel op het veld als in de zaal de doelstelling was.

‘De punten tellen’, zo was het algemene en terechte gevoel dat overheerste bij DES direct na het laatste fluitsignaal. De Vierlingsbeekse ploeg, die de laatste weken zowel verdedigend als aanvallend erg goed op dreef was, liet tegen laagvlieger Vessem/ Winty te veel steken vallen om dat niveau aan te tikken. 

Aanvallend viel de bal vaak net niet goed en verdedigend werd de thuisploeg, zeker in de begin- en slotfase, te veel ruimte geboden, waardoor Vessem/Winty, dat eerder dit seizoen kansloos met 23-10 van DES verloor, tot in de slotseconden bleef geloven in een verrassing. Die kwam er uiteindelijk (net) niet, waardoor DES met tien punten uit acht wedstrijden als nieuwkomer in deze klasse samen met Oxalis knap mee blijft doen om plek twee op de ranglijst achter de ongenaakbare koploper SVOC’01/United. 

Op zondag 4 februari kruist DES de degens met JES/Klick’15 in de Raaijhal in Overloon. Aanvang: 13.00 uur. Dat zal waarschijnlijk zonder Lieke van Treek zijn, want zij viel vandaag uit met een ogenschijnlijk zware enkelblessure. 

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (4), Ivana van Aggelen (3), Eline van Treek (3), Janneke Koenen (2) en Maud van Rhee.