DES kon zondag weer een zege bijschrijven. In Schijndel werd VMS'21 ruim aan de kant gezet: 10-18.
DES kon zondag weer een zege bijschrijven. In Schijndel werd VMS'21 ruim aan de kant gezet: 10-18. Foto: Persfoto

DES zet opmars met uitzege door

Sport

DES zet de stijgende lijn van de laatste weken door. Ook de tweede competitiewedstrijd van het jaar 2024 eindigde in een zege voor de roodwitten. In Schijndel werd hekkensluiter VMS’21 met ruime cijfers verslagen: 10-18 (6-10).

De gasten uit Vierlingsbeek begonnen sterk aan de wedstrijd en stonden binnen twintig minuten al met 1-7 voor. Daarna kwam de thuisploeg met een paar rake afstandsschoten verrassend terug tot 5-7, maar vervolgens was het DES dat de touwtjes strak in handen nam. Met geconcentreerd, snel en gevarieerd aanvalsspel en een felle verdediging kwam VMS er niet meer aan te pas. Daardoor kon DES, dat zich de laatste weken onder leiding van trainer-coach Yvo van Dijk zichtbaar sterk ontwikkelt en zeer volwassen speelt, opnieuw een dikverdiende zege in de overgangsklasse noteren.

Door deze zege stijgt de Vierlingsbeekse promovendus naar de derde plek op de ranglijst, met acht punten uit zeven wedstrijden. Oxalis staat op de tweede plek met negen punten uit zeven duels en SVOC’01/ United is de ongeslagen koploper in deze klasse met twaalf punten uit zes wedstrijden.

Komende zondag speelt DES tegen Vesssem/ Winty, dat met vier punten uit zes wedstrijden op de een na laatste plek staat, drie punten boven VMS’21. Het duel in sporthal De Leenhoef in Knegsel begint om 11.45 uur. 

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (5), Eline van Treek (4), Maud van Rhee (3), Janneke Koenen (2), Lincy Achten (2), Eva van den Beuken en Ivana van Aggelen.