Janneke Koenen in een verdedigende actie tegen koploper SVOC'01.
Janneke Koenen in een verdedigende actie tegen koploper SVOC'01. Foto: Henk Lammen/ Peel en Maas

DES met opgeheven hoofd onderuit tegen koploper

Sport

De korfbalsters van DES verlieten zondag tegen SVOC’01/ United met opgeheven hoofd het veld. De Vierlingsbeekse ploeg verloor in de Raaijhal in een overgangsklassewedstrijd van hoog niveau met 15-18 (8-11) van de huidige koploper in de overgangsklasse B. De gasten komen in de veldcompetitie uit in de hoofdklasse. 

DES had zich voorgenomen het laatste duel van een succesvol jaar, in 2023 grepen de roodwitten immers de titel in de eerste klasse met promotie naar de overgangsklasse als gevolg, goed af te sluiten tegen de gedoodverfde kampioen SVOC’01/ United. En daar slaagden ze wonderwel in, want de Vierlingsbeekse korfbalsters konden de gasten goed partij bieden en het duel lange tijd spannend houden. DES kon echter niet voorkomen dat SVOC’01/SV United met een maximale score van tien punten uit vijf duels in de tweede helft van het seizoen op titeljacht gaat. 

DES staat met vier punten uit vijf wedstrijden op de vierde plek van de ranglijst, drie punten boven hekkensluiter VMS’21. Handhaving is dit seizoen het doel van de roodwitten, zowel in de zaal- als de veldcompetitie. Op 14 januari om 13.00 uur speelt DES in de Raaijhal de eerste zaalwedstrijd van 2024 tegen Oxalis, de nummer twee op de ranglijst. 

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (5), Eline van Treek (4), Eva van den Beuken (3) Maud van Rhee (2) en Ivana van Aggelen, die vorig seizoen nog voor SVOC’01/ United speelde. 

Zie ook het verslagje op de website van Peel en Maas:

Korfbalsters SVOC’01/SV United blijven winnen - Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving (peelenmaasvenray.nl)