De korfbalsters van DES zijn in 2024 nog ongeslagen. Zondag werd JES/Klick'15 ruim verslagen.
De korfbalsters van DES zijn in 2024 nog ongeslagen. Zondag werd JES/Klick'15 ruim verslagen. Foto: Persfoto

DES onderstreept blakende vorm met vierde overwinning op rij

Sport

De korfbalsters van DES blijven verrassen in de zaalcompetitie. De roodwitten pakten zondagmiddag weer een zeer verdiende zege in de overgangsklasse. In de Raaijhal in Overloon werd een naaste concurrent voor plek twee op de ranglijst, JES/Klick’15, met klinkende cijfers verslagen en op veilige afstand gezet: 18-11 (9-6). 

DES, dat weer zijn vertrouwde snelle en gevarieerde spel op de mat legde en ook verdedigend opnieuw weinig steken liet vallen, nam met de thuiswinst sportief revanche voor het nipte uitverlies (15-14) in december tegen de gasten uit Venhorst. De altijd vol enthousiasme en ijver spelende Vierlingsbeekse ploeg trok in het thuisduel met JES/Klick’15 de positieve lijn van de laatste weken door. In het nieuwe jaar won het DES alle vier zijn competitieduels, waardoor de ploeg van trainer-coach Yvo van Dijk is opgeklommen naar plek twee op de ranglijst achter kersvers kampioen SVOC’01/ United, dat zondagmiddag tegen hekkensluiter VMS’21 ongeslagen de titel pakte.

Die tweede plek geeft overigens, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen recht op het spelen van promotiewedstrijden. Desondanks blijft die plaats nu het doel van DES, dat afgelopen seizoen als kampioen van de eerste klasse naar de overgangsklasse promoveerde. Op zondag 25 februari om 13.00 uur speelt DES in sporthal De Wetteling in Venray tegen SVOC’01/United de laatste wedstrijd in de zaalcompetitie. Kan de promovendus de kampioen verrassen?

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (7), Eline van Treek (3),  Maud van Rhee (2), Lincy Achten (2) , Ivana van Aggelen (2), Eva van den Beuken en Janneke Koenen.