Teamfoto van DES, dat tevreden terugkijkt op het verloop van de zaalcompetitie.
Teamfoto van DES, dat tevreden terugkijkt op het verloop van de zaalcompetitie. Archieffoto

DES in slotfase onderuit tegen kampioen

Sport

De korfbalsters van DES gingen zondag in de overgangsklasse eervol onderuit tegen kampioen SVOC’01/ United. In sporthal De Wetteling in Venray verloren de sterk spelende roodwitten net als in december met 18-15 (6-8) van de thuisploeg, die daardoor ongeslagen bleef in de zaalcompetitie en zich kan gaan opmaken voor promotiewedstrijden.  SVOC’01/ United wist alle tien de competitieduels winnend af te sluiten. Maar daar zag het zondag lange tijd niet naar uit. 

In een bomvolle De Wetteling maakten beide ploegen er een spannende korfbalwedstrijd van, waarin DES een voortvarende start kende. Na de 0-3 voorsprong bleef de ploeg onder leiding van trainer-coach Yvo van Dijk zich prima meten met de kampioenen, die ook in de tweede helft grote moeite hadden om de achterstand op DES goed te maken.

Het Vierlingsbeekse team zag SVOC’01 terugkomen tot 10-10, maar rechtte daarna weer de rug door uit te lopen naar 10-12 en 14-15. Pas in de absolute slotminuten van deze spannende korfbalpot kwam de ploeg van trainer-coach Luuk Messerschmidt in de score alsnog langszij en voorbij DES. Ondanks het geflatteerde verlies op de slotdag kan DES terugkijken op een ijzersterke zaalcompetitie, waarin het achter SVOC’01 en Oxalis op een keurige derde plek is geëindigd. Vooraf was handhaving de doelstelling van de Vierlingsbeekse ploeg.

“Het is jammer dat je bijna de hele wedstrijd leidt tegen de kampioen en in de slotfase alsnog verliest, maar ik ben erg tevreden over het spel van vandaag en in de hele zaalcompetitie”, stelde Yvo van Dijk direct na afloop. Luuk Messerschmidt, trainer van SVOC’01, deelde ook de complimenten uit aan DES. “Dit was veruit de moeilijkste wedstrijd in deze competitie. DES maakte het ons opnieuw enorm lastig, maar we zijn blij dat het gelukt is om ongeslagen kampioen te worden. We gaan nu vol voor promotie naar de hoofdklasse.”

Tegen wie SVOC’01/ United speelt, is nog niet bekend. Voor DES, dat zondag de geblesseerde basiskrachten Lieke van Treek, Ivana van Aggelen en Marly Jilesen miste, zij werden keurig vervangen door de  A-speelsters Lisanne Koenen en Simone Derkx, zit de zaalcompetitie erop. De blik kan nu op het tweede deel van de veldcompetitie, waarin de Vierlingsbeekse ploeg zich ook wil handhaven in de overgangsklasse.  

Doelpunten DES; Milou van den Boogaard (5), Eva van den Beuken (3), Maud van Rhee (2), Eline van Treek (2), Lincy Achten, Janneke Koenen en Babs van Daal.