Hélène Vousten (links), Gerdi van de Weegh en Ans Blenckers glunderen tijdens hun intocht in Beuningen.
Hélène Vousten (links), Gerdi van de Weegh en Ans Blenckers glunderen tijdens hun intocht in Beuningen. Foto: Antoon Jeuken

Stralende gezichten in Vierdaagse-gekke Beuningen

Vierlingsbeek

Hélène Vousten, Gerdi van de Weegh en Ans Blenckers wandelden woensdagmorgen met stralende gezichten Beuningen binnen. De drie maakten graag tijd vrij voor een interview met de tv-ploeg van I Love Vierlingsbeek Groeningen over hun deelname aan de Vierdaagse van Nijmegen. 

Dat deed ook de in Beuningen woonachtige oud-Vierlingsbekenaar Frits van den Boogaard, die woensdagmorgen in alle vroegte een tentje bij de rotonde Thujapark plaatste. En met een biertje in de hand met volle teugen zichtbaar stond te genieten van de intocht van de tienduizenden deelnemers aan het internationale wandelevenement in zijn dorp. “Dit is in Beuningen het feest van het jaar, groter dan carnaval. We zijn als gezin al dagen de Vierdaagse aan het vieren.”

Vanwege de tropische hitte werd de eerste dag, de dinsdag, afgelast. Woensdag, op de zogeheten Dag van Wijchen & Beuningen,  oftewel Roze Woensdag, waren de Vierlingsbeekse wandelaars en toeschouwers van harte welkom bij de ‘stand’ van de familie Van den Boogaard bij de Beuningse rotonde. Dat gold ook voor de tv-ploegen van Peel en Maas in Venray en I Love Vierlingsbeek-Groeningen, die voor een verslag naar Beuningen, onder de rook van Nijmegen, waren afgereisd en door Frits en zijn vrouw Annemieke warm welkom werd geheten. 


Frits van den Boogaard en zijn vrouw Annemieke met I Love- en Peel en Maas TV-verslaggever Ron Koenen. Foto: Antoon Jeuken

Donderdag is op de I Love-website een verslag van de intocht in Beuningen, met Vierlingsbeekse deelnemers in woord en beeld, te zien.