Wim Wijnhoven (link) en Ron Koenen tijdens een eerdere gezamenlijke tv-opname.
Wim Wijnhoven (link) en Ron Koenen tijdens een eerdere gezamenlijke tv-opname. Foto: Rikus ten Brücke

Krijgen Vierlingsbeek en Groeningen een eigen talkshow?

Vierlingsbeek

Krijgen de dorpen Vierlingsbeek en Groeningen een eigen talkshow? Als het aan de initiatiefnemers achter de website I Love Vierlingsbeek-Groeningen ligt wel. De haalbaarheid van het plan wordt momenteel onderzocht. De opnamelocatie is wél al bekend. En de opzet van de talkshow grotendeels ook.

“De bedoeling is om maandelijks een talkshow op te nemen met een lokaal karakter. Dus met mensen uit de twee dorpen als gasten”, meldt Ron Koenen, die de redactie van het programma zal verzorgen. “De talkshow, die wordt uitgezonden op de website www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl en YouTube en alle andere I Love-socials, wordt opgenomen bij ons mediapartner B&B Perron 22 in Vierlingsbeek en afgesloten met een gezellige netwerkbijeenkomst, met een hapje en een drankje. Ook gaan we in gesprek met het tv-kanaal van Omroep Land van Cuijk. Want het is natuurlijk wel leuk om een zo breed mogelijk publiek met het programma te bereiken. Dat is ook alleen maar goed ter promotie van onze mooie groene parels aan de Maas.”

De bedoeling is om per keer twee uitzendingen van een halfuur op te nemen, met vier of vijf gasten aan tafel en een presentator. “De gasten kunnen van allerlei pluimage zijn. Ondernemers, mensen van verenigingen, inwoners met een bijzonder verhaal, een bestuurder, noem maar op. Het moet een lokaal nieuws-tv-café worden, waarin ruimte is voor serieuze gesprekken, maar ook voor een lach en een traan. Net zoals het leven in de twee dorpen is. Informeren, binden, enthousiasmeren: dat is kort gezegd de bedoeling van de gloednieuwe lokale talkshow.”

Ron Koenen is eigenaar van Koenen Media & Communicatie, dat ruime ervaring heeft in het opzetten van dergelijke programma’s. De opname en montage gebeurt door Audica Video uit Blitterswijck, of, op termijn, wellicht door de eigen tv-ploeg van I Love Vierlingsbeek-Groeningen. 

Ook een tv-programma maken kost geld. “Vandaar dat we ook voor dit programma op zoek zijn naar mediapartners, bedrijven of stichtingen die dit superlokale tv-initiatief met een bijdrage een warm hart toedragen. En wellicht dat de gemeente Land van Cuijk in het kader van het begrip kernendemocratie en/of het stimuleren van de leefbaarheid en binding tussen dorpskernen hiervoor ook een duit in het zakje wil doen”, meldt Ron Koenen.

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om in overleg als gast aan tafel of met een sponsoruiting een win-winsituatie te creëren voor beide partijen. “Daarin denken we als tv-makers graag met onze tv-mediapartners mee. Voordat we starten, willen we natuurlijk eerst de kosten van dit nieuwe initiatief gedekt hebben. We zijn hierover met een aantal partijen in gesprek en hopen over een paar weken meer duidelijkheid te hebben over de haalbaarheid van dit plan.”

Mensen en/ of bedrijven die ook een bijdrage willen leveren aan de talkshow, of graag als gast aan willen schuiven, kunnen zich bij Ron Koenen melden via ron@koenenmediaencommunicatie.nl