Beuningen maakt zich op voor de ontvangst van wandelaars en bezoekers van de Vierdaagse. Ook uit Vierlingsbeek en Groeningen.
Beuningen maakt zich op voor de ontvangst van wandelaars en bezoekers van de Vierdaagse. Ook uit Vierlingsbeek en Groeningen. Foto: eigen foto

Welkom bij Roze Woensdag; Vierdaagse-doortocht Beuningen

Vierlingsbeek

Waar de Brabanders carnaval vaak uitbundig vieren, zijn de Gelderlanders, en vooral zij die in Nijmegen of Beuningen wonen, enorm blij met de Vierdaagse-feesten.

Komende week is het weer zover; de langste polonaise ter wereld, de Vierdaagse van Nijmegen, trekt weer vier dagen door de omgeving rond Nijmegen. Op dag twee, woensdag 20 juli, staat de Dag van Wijchen & Beuningen: oftewel Roze Woensdag, weer op de agenda. “Een prachtig feest”, weet oud-Vierlingsbekenaar Frits van den Boogaard, met zijn gezin woonachtig in Beuningen, als de beste.

Om er meteen een uitnodiging aan toe te voegen: “Mochten oud- dorpsgenoten overwegen een tussenstopje te plannen in Beuningen; schroom niet. We ontvangen jullie graag op de eerste en zeer feestelijke en luidruchtige rotonde Thujapark in Beuningen. Wandelaars én toeschouwers zijn van harte welkom bij deze uitbundige entree van Beuningen voor een kop koffie, een flesje water, een biertje, een luie klapstoel, een hartelijke begroeting, een innige omhelzing met of zonder mondkapje, of een wat afstandelijkere boks. Niks is ons te gek. Doorlopen mag ook. Weet in ieder geval dat wij er ook zijn om jullie aan te moedigen en/ of een babbeltje te maken. In het roze. Graag tot dan”, zo meldt hij enthousiast, mede namens zijn vrouw  Annemieke en kinderen Isabel, Sam en Hanna en andere enthousiaste dorpsgenoten, aan onze redactie.