Aankomst aan de Staaiweg in Vierlingsbeek.
Aankomst aan de Staaiweg in Vierlingsbeek. Foto: Ron Koenen

Festina Lente na onderhoud en certificering weer in de vaart

Vierlingsbeek

De Festina Lente is terug in Vierlingsbeek. Opnieuw goedgekeurd en gecertificeerd. De pont arriveerde zaterdagmiddag rond 16.30 uur onder toeziend oog van een aantal familieleden, werknemers en genodigden onder een stralend zonnetje op zijn vertrouwde stek bij de familie Van den Boogaard aan de Maas. Vanaf zondag (morgen) 8.00 uur is de veerdienst Vierlingsbeek-Bergen weer actief.

Elke vijf jaar dient een veerpont gekeurd te worden en moet het schip om die reden droog aangeboden worden aan een erkend bureau ter certificering. Om die reden was de veerdienst Vierlingsbeek-Bergen van woensdag 2 maart tot en met zaterdag 5 maart uit de vaart. Tevens kreeg het onderwaterschip van de pont Festina Lente, die in oktober 2011 voor het eerst tussen Vierlingsbeek en Bergen pendelde, op de werf van Tinnemans in Maasbracht gedurende deze drooglegging een onderhoudsbeurt.

“Op wat kleine technische dingetjes na was de veerpont helemaal in orde”, zegt een tevreden veerbaas Johan van den Boogaard. “Maar dat is ook niet zo vreemd, want met zijn tien jaar is de Festina Lente nog een relatief jonge pont die nog heel wat jaartjes meekan. Het is fijn dat we morgen weer kunnen gaan varen, want ondanks onze 1200 sms’jes naar klanten en de publiciteit die we aan de keuring hebben gegeven, zowel in de media als op het informatiescherm op de boot zelf, zag je toch dagelijks mensen die niet wisten dat de pont uit de vaart was. Zeker met dit mooie weer zie je veel dagjesmensen op de bonnefooi naar onze veerdienst komen.” Met een lach: “Gelukkig voor hen en voor ons is de volgende keuring pas over vijf jaar, we kunnen iedereen de komende jaren weer netjes en veilig overzetten.”

De Festina Lente vaart vanaf zondag 8.00 uur weer volgens de gebruikelijke dienstregeling.

Voor meer informatie: Veerdienst Vierlingsbeek-Bergen 

De laatste meters op weg naar de vertrouwde stek aan de Maas in Vierlingsbeek.
Een foto  vanaf de pont, onder een strakblauwe hemel.
Met dit weer is het lekker varen.
Goedgekeurd en gecertificeerd op de weg terug.
Onderweg naar Vierlingsbeek.
Het 'inparkeren' van de Festina Lente ging soepeltjes.
'Thuis' na een paar dagen onderhoud in Maasbracht.
Samen zijn we sterk.