Trainer-coach Yvo van Dijk complimenteerde zijn speelsters na afloop met de sterke tweede helft die ze speelden. Foto: Persfoto

DES herpakt zich in tweede helft

Sport

De korfbalsters van DES gingen zondag in de overgangsklasse onderuit tegen titelkandidaat Oxalis, de nummer twee op de ranglijst. De roodwitten verloren op sportpark Wienes in Hegelsom met ruime cijfers (19-11), maar kunnen moed putten uit sterke tweede helft die ze speelden.

Halverwege het duel keken de gasten uit Vierlingsbeek tegen een fikse maar geflatteerde 10-3 achterstand aan. Het grote verschil tussen de twee ploegen was in de eerste helft van de wedstrijd vooral het maken van doelpunten. In tegenstelling tot DES had Oxalis veel minder kansen nodig om een aanval met succes af te ronden.

In de tweede helft rechtte DES echter de rug. Mede ook door fanatieker voor te gaan verdedigen, vocht de Vierlingsbeekse promovendus zich beter in de wedstrijd. Met als resultaat dat de tweede helft ‘maar’ met 9-8 verloren ging. DES, dat zich wil handhaven in de overgangsklasse, bekroonde zijn energieke tweede helft in de ultieme slotseconde met een prachtig doeltreffend afstandsschot van  Milou van den Boogaard.

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (3), Lisanne Koenen (2), Babs van Daal (2), Eva van den Beuken, Eline van Treek, Lieke van Treek en Sandra van Buijtene.

DES speelt op donderdag 11 mei om 20.00 uur uit tegen Bladella, dat met twaalf punten uit tien duels op de vierde plaats van de ranglijst staat. De Vierlingsbeekse ploeg bezet plek zes, met zes punten uit tien wedstrijden.

Hekkensluiter en nummer acht VMS’21 uit Schijndel pakte zondag verrassend de eerste twee punten door te winnen van de tot vandaag nog ongeslagen koploper Heumen.  Op zondag 14 mei om 13.00 uur speelt DES thuis tegen de Schijndelse ploeg.