DES verloor zondag op het eigen sportpark Soetendaal met 5-7 van Klick’15/ JES.
DES verloor zondag op het eigen sportpark Soetendaal met 5-7 van Klick’15/ JES. Persfoto

Herstart DES met verlies in eigen huis

Sport

De korfbalsters van DES hebben het tweede deel van de veldcompetitie in de overgangsklasse met een onnodige nederlaag hervat. De roodwitten verloren zondag met 5-7 van Klick’15/ JES uit Wilbertoord in een kwalitatief niet al te hoogstaand duel. Vooral de kansenmisserij van beide ploegen viel in het oog.

Het meest waarschijnlijk antwoord op de vraag waarom beide teams het publiek een niet al te beste pot korfbal voorschotelden, is dat ze na de zaalcompetitie weer moeten wennen aan de omstandigheden buiten. DES, dat in de zaalcompetitie de titel pakte in de eerste klasse (met promotie naar de overgangsklasse) begon heel voortvarend aan de wedstrijd op sportpark Soetendaal, maar na de 3-0 voorsprong kwam Klick’15/ JES steeds beter in zijn spel. Zeker in de tweede helft, waarin de gasten de 4-2 achterstand bij de rust ombogen in een 5-7 zege. DES werkte hard, maar miste in dit duel niet alleen twee strafworpen, maar ook de concentratie en de felheid om de punten in eigen huis te houden.

Door de winst op DES komt Klick’15/ JES met zes punten uit negen duels op gelijke hoogte met de Vierlingsbeekse ploeg, die op de vijfde plaatst staat en zich na de promotie van vorig seizoen wil handhaven. Alleen de nummer laatst degradeert uit deze klasse. Dat is op dit moment VMS’21, dat met nul punten uit negen wedstrijden op plek acht de rij sluit. Heumen is met achttien punten uit negen wedstrijden de ongenaakbare koploper.

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (3), Lincy Achten en Lisanne Koenen.

Op zondag 23 april  speelt DES de zware uitwedstrijd met Oxalis, dat met veertien punten uit negen wedstrijden de tweede plek op de ranglijst bezet. Dit duel op sportparkpark Wienus in Hegelsom begint om 12.30 uur.