DES juicht na het behalen van de eerste zege in de overgangsklasse.
DES juicht na het behalen van de eerste zege in de overgangsklasse. Foto: Persfoto

Eerste zege DES in stormachtig uitduel

Sport

De korfbalsters van DES hebben hun eerste zege in de overgangsklasse in de knip. De roodwitten wonnen zondag op een stormachtig sportpark ‘t Venster in Venhorst in de stromende regen van fusieclub JES/Klick15. Het tot de laatste seconde spannende duel eindigde in een nipte 8-9 zege voor de Vierlingsbeekse promovendus.

De opluchting bij DES was groot na afloop van de korfbalthriller. Zelfs de enkele minuten voor tijd met een enkelblessure uitgevallen Eline van Treek strompelde nog een keer het veld op om op de foto te gaan en het feestje mee te vieren. Niet vreemd, want beide ploegen maakten er een bloedstollende pot korfbal van, waarin het thuisteam halverwege de wedstrijd nipt met 4-3 leidde, maar DES in de tweede helft langszij kwam en in de slotfase verdiend de zege wist te pakken.

Gezien het spelbeeld en de teamspirit van DES viel er op de overwinning van de Vierlingsbeekse ploeg weinig af te dingen, maar de speelsters maakten het zichzelf weer eens onnodig moeilijk door de vele, vaak mooi uitgespeelde, vrije kansen niet te verzilveren. Dat deerde na afloop echter niemand aan de zijde van het jeugdige DES, want na de nederlagen in de competitie en de beker in de afgelopen week is de winst op JES/Klick’15 een mooie opsteker voor het vervolg van de competitie.

Voor DES scoorden in dit duel Milou van den Boogaard (3), Maud van Rhee (2),  Lieke van Treek, Eline van Treek, Eva van den Beuken en Janneke Koenen de doelpunten. 

DES speelt op zondag 25 september om 13.00 uur thuis tegen Oxalis, dat net als de Vierlingsbeekse ploeg twee punten uit twee duels wist te bemachtigen.