De kampioenswedstrijd tussen DES en Merselo begint komende zondag om 13.20 uur.
De kampioenswedstrijd tussen DES en Merselo begint komende zondag om 13.20 uur. Foto: Persfoto

Update: kampioensduel DES uur start om 13.20 uur

Sport

Het kampioenswedstrijd van DES tegen Merselo in de eerste klasse start komende zondag om 13.20 uur in de Raaijhal in Overloon, vijftig minuten later dan oorspronkelijk gepland. Dit vanwege het feit dat het duel tussen de nummer twee SVO en drie Diosa op de slotdag van de competitie ook om 13.20 uur op de rol staat. Nu worden beide korfbalkrakers gelijktijdig gespeeld. 

DES heeft, zoals eerder gemeld, de beste papieren om de felbegeerde titel te pakken. De ploeg van trainer-coach Yvo van Dijk is koploper met 22 punten uit 13 wedstrijden. SVO heeft hetzelfde aantal punten uit evenveel wedstrijden, maar het onderlinge resultaat (wat boven het doelsaldo gaat) valt in het voordeel uit van de Vierlingsbeekse ploeg. De roodwitten zijn daardoor bij een overwinning op Merselo zeker van de titel. 

Op de laatste speeldag korfballen ook SVO en Diosa, met 20 punten uit 13 duels de nummer drie op de ranglijst, tegen elkaar.  Verliest DES, dan kan zowel SVO als Diosa nog kampioen worden (Diosa won het eerder gespeelde competitieduel met SVO met 8-4). Diosa (dat tegen DES een beter onderling resultaat heeft behaald) moet echter winnen van SVO om kans te maken op de titel, terwijl SVO in dat geval genoeg heeft aan een punt. Bij een gelijkspel van de Vierlingsbeekse ploeg kan alleen SVO bij winst op Diosa de roodwitten voorbijsteken op de ranglijst. 

Eén ding is zeker: DES kan iedereen zondag een hoop rekenwerk besparen door ‘gewoon’ te winnen van Merselo, de nummer vier op de ranglijst. Het belooft sowieso een spannende slotdag van de korfbalcompetitie te worden. 

Als DES de titel grijpt, dan barst in kantine De Soeten Inval van DES/ Volharding op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek vanaf 15.30 uur het kampioensfeest los.