De korfbalsters van DES hebben na de 17-10 zege op Noviomagum de titel voor het grijpen. Persfoto

DES op drempel kampioenschap

Sport

De korfbalsters van DES hebben zondag in de bomvolle Raaijhal in Overloon een belangrijke stap in de race om de titel gezet. De ploeg won na een moeizame eerste helft met ruime cijfers van Noviomagum uit Nijmegen (17-10) en kan volgende week bij winst op Merselo de kampioensvlag hijsen.

De roodwitten, koploper in de eerste klasse, begonnen sterk aan het een na laatste duel in de zaalcompetitie. Na twee nederlagen op rij, tegen de naaste titelconcurrenten SVO en Diosa, telde zondag maar een ding voor DES: winst.

Na de vliegende start van de thuisploeg (2-0), kwam er echter zand in de de doelpuntenmachine van DES en namen de gasten een kwartier lang het heft in handen (4-6). DES, dat in die fase van de wedstrijd de ene na de andere kans miste en minder scherp speelde in de verdediging, liet het hoofd echter niet hangen. Met snelle en gevarieerde aanvallen, die eindelijk wel (vaker) doeltreffend werden afgerond, draaide de thuisploeg in de slotfase van de eerste helft de achterstand om in een voorsprong bij de rust: 9-7.

In de tweede helft, waarin de A-speelster Wieke Joosten en Simone Derkx sterk invielen, speelde DES weer vol vertrouwen en voerde de ploeg onder leiding van trainer-coach Yvo van Dijk de score verder op naar een ruime en verdiende zege.

DES is na deze winst koploper met 22 punten uit 13 wedstrijden. SVO heeft hetzelfde aantal punten uit evenveel wedstrijden, maar het onderlinge resultaat (wat boven het doelsaldo gaat) valt in het voordeel uit van de roodwitten. Die zijn daardoor bij een overwinning op Merselo zeker van de titel. Op de laatste speeldag korfballen SVO en Diosa, met 20 punten uit 13 duels de nummer drie op de ranglijst, tegen elkaar. Merselo, dat op de vierde plek staat, won zondag met 17-8 van hekkensluiter Tovido.

Het kampioensduel van DES tegen Merselo begint zondag  26 maart om 12.30 uur in de Raaijhal in Overloon.

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (4), Marly Jilesen (4), Janneke Koenen (3), Babs van Daal (2), Eline van Treek. Lincy Achten, Lisanne Koenen en Simone Derkx.