DES beet dinsdagavond fanatiek van zich af tegen het hoger spelende Oranje Wit.
DES beet dinsdagavond fanatiek van zich af tegen het hoger spelende Oranje Wit. Persfoto

DES oefent en start met topper

Sport

Het vaandelteam van DES maakt zich op voor het vervolg van de veldcompetitie in de eerste klasse, waarin de Vierlingsbeekse ploeg met twaalf punten uit acht duels op de derde plaats staat achter Flash (veertien punten uit acht duels) en koploper SVO (vijftien punten uit acht wedstrijden).

Op zondag 24 april om 13.00 uur kruisen de roodwitten op het eigen sportpark Soetendaal de degens in de topper met Flash. Twee weken later, op zondag 8 mei, staat de uitwedstrijd tegen koploper SVO op de rol. Dit duel op sportpark De Kempkens in Ooij start om 11.30 uur. Op zondag 15 mei speelt DES vervolgens om 13.00 uur thuis tegen Fortuna’54, de huidige nummer vier op de ranglijst.

Op zondag 22 mei om 11.00 uur staat het uitduel met Roka op de rol, op zondag 29 mei om 13.00 uur korfbalt het Vierlingsbeekse team thuis tegen Merselo en op zondag 12 juni om 13.00 uur staat de slotwedstrijd, uit tegen Korloo, op het programma.

Dinsdagavond oefende DES op eigen veld tegen Oranje Wit. De ploeg uit Leunen promoveerde afgelopen zondag in de zaalcompetitie naar de topklasse, de hoogste korfbalklasse. In de veldcompetitie komen de oranjehemden uit in de hoofdklasse, twee niveaus hoger dus dan DES. 

Het duel eindigde in een krappe 14-15 zege voor de gasten uit Leunen. Met het oog op de herstart van de competitie was de wedstrijd een goede generale voor het fanatiek spelende DES.