Volharding speelde zondag met 1-1 gelijk in en tegen Someren.
Volharding speelde zondag met 1-1 gelijk in en tegen Someren. Foto: Depositphotos

Volharding koploper af na gelijkspel

Sport

Volharding speelde zondagmiddag in de eerste klasse C op bezoek bij Someren in een niet onaardige wedstrijd met 1-1 gelijk. Een resultaat waar beide ploegen uiteindelijk vrede mee moesten hebben. Door de remise is Volharding nu als koploper afgelost door titelfavoriet nummer één Wittenhorst uit Horst. Volharding staat inmiddels gedeeld tweede samen met EFC uit Eersel. Dat is volgende week in Vierlingsbeek de tegenstander van de roodwitten. Twee weken geleden troffen beide teams elkaar ook al. Toen won Volharding in Eersel de vooruitgeschoven uitwedstrijd met 0-1.

De eerste kans was voor de thuisclub. Al na zes minuten moest Volharding-doelman Bono Barten bij de eerste paal redding brengen nadat Luc Bouwmans voor hem opdook. Vijf minuten later leek Luuk Rühl aan de andere kant alleen op het Someren-doel af te kunnen gaan na een te korte terugspeelbal van Kevin van de Voort. Rühl had iets te te veel tijd nodig, waardoor Nick de Louw er met een sliding nog tussen kon komen. In de 18e minuut kwamen de gastheren op voorsprong. Eén van de vele lange ballen van Someren van achteruit werd door de doorgaans zeer betrouwbare Bono Barten compleet verkeerd ingeschat, waarna Luc Bouwmans de bal simpel binnen kon schuiven: 1-0. Volharding was nauwelijks geschokt en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Mark Blenckers controleerde de bal in kansrijke positie niet goed met zijn hoofd en een voorzet van linksback Teun Jakobs waaide bijna binnen. Tien minuten na de openingstreffer van Someren stond het alweer gelijk. Een aanval uit het boekje via Mark Blenckers, Lars van Treek en Brent Achten werd door laatstgenoemde zuiver raak gemikt: 1-1. Someren was daarna middels Koen de Louw nog twee keer gevaarlijk, maar gescoord werd er voor rust niet meer.

Diezelfde De Louw schoot direct na rust rakelings voorlangs. Een pegel van Thijs Martens vloog op het uur over het doel van Bono Barten, die zich uitstekend herstelde van zijn fout bij de 1-0. In de directe tegenaanval soleerde Vincent Buijssen door de Someren-defensie, maar zijn schot was een prooi voor Someren-keeper Sil Joosten. Nadat Mark Blenckers en Tom Kessels elkaar in de weg liepen, chipte Koen de Louw aan de andere kant op de bovenkant van de lat. Bono Barten redde ten koste van een hoekschop op een inzet van Thijs Martens. De aansluitende corner werd door Nick de Louw tot opluchting van Volharding op de kruising gekopt.

Daarna kwam er weer een betere fase van de bezoekers uit Vierlingsbeek. Een voorzet van Luuk Rühl werd zowel door Vincent Buijssen als Tim Martens gemist. Even later krulde Tim Martens de bal net naast en over. Een kwartier voor tijd had Volharding recht op een strafschop toen wederom Tim Martens onderuit werd gehaald in de zestien. Scheidsrechter Daniël Drost uit Tilburg wilde er niet aan en een wuifde de pingel weg. Een minuut later werd een vrije trap van Vincent Buijssen over gekopt door Brent Achten, toen de uitstekend keepende Sil Joosten er ook eens een keer naast zat. Daarna gebeurde er voetballend weinig meer. Wel trok Drost nog een drietal gele kaarten in een verder sportieve wedstrijd. Opvallend was verder nog, dat zowel Someren als Volharding zondagmiddag geen enkele wissel doorvoerde. Iets wat zelden of nooit gebeurt.