De Antonius- en Nicolaaskapel in Groeningen.
De Antonius- en Nicolaaskapel in Groeningen. Foto: Eigen foto

Kunst van het geloven ook in Vierlingsbeek en Groeningen

Regio

Kunst van het geloven is een tweejaarlijkse manifestatie met kunst in kerken en kapellen in Vierlingsbeek, Groeningen, Boxmeer en Holthees. Deze locaties zijn in de weekenden van 27 en 28 augustus, 3 en 4 september en 10 en 11 september geopend van 11.00 tot 17.00 uur. 

De curatoren Marijke Cieraad en Gonda van der Zwaag hebben voor deze achtste editie negen regionale en internationale bekende kunstenaars gestrikt. De exposerende kunstenaars zijn Edwin de Klein, Ans Verdijk, Moniek Westerman, Robert Roelink, Brigitte Picavet, Anjet van Linge, Nynke Deinema, Margriet van Breevoort en Birgitta Sundström Jansdotter.

De werken zijn te bekijken in het Koningskerkje in Vierlingsbeek, de Antonius- en Nicolaaskapel in Groeningen, de Mariakapel in Holthees, De Nepomukkapel in Boxmeer en Het Kloosterhuis en de St. Janstoren in Sambeek. In de kapel in Groeningen exposeert Edwin de Klein en in het Koningskerkje in Vierlingsbeek Birgitta Sundström Jansdotter. 

Het thema van de tentoonstelling is Transformatie. 

De officiële opening vindt op zaterdag 27 augustus om 10.30 uur plaats in het park rondom de Mariakapel in Holthees. De openingstijden van de expositie zijn van 11.00 tot 17.00 uur. 

Kijk voor meer informatie op www.kunstvanhetgeloven.nl en/of www.facebook.com/kunstvanhetgeloven. Op de website staat tevens een fietsroute langs de deelnemende locaties.