Op de foto staan Peter Schoofs, Wim de Hoog, Maarten Evers, Wim Geurts, Hans Hendriks en Jac Bus.
Op de foto staan Peter Schoofs, Wim de Hoog, Maarten Evers, Wim Geurts, Hans Hendriks en Jac Bus. Foto: Jeu Bussers

Vierlingsbeek is markant kunstwerk rijker (tv)

Vierlingsbeek

Vierlingsbeek is een markant kunstwerk rijker. In een weiland aan de zuidkant van het dorp staat Kloostergang. Het is het derde onderdeel van de Kapellenbaan.

Dit kunstproject komt uit de koker van Antoine Achten (53) uit Vortum-Mullem. Hij is directeur van stichting Cultuur zonder Grenzen. 

Het kunstwerk van kunstenares Sachi Miyachi staat nu te pronken aan de Molenbeek. De realisering ervan was een klus van vele maanden voor een groep handige vrijwilligers uit Vierlingsbeek.  

Het bouwsel maakt onderdeel uit van een kapellenroute in het Land van Cuijk en Gennep. Kunstenaars lieten zich inspireren door katholieke gebedshuisjes. Maar waar daar normaal gesproken heiligen worden aanbeden, bestaat in de kapellenroute vooral de mogelijkheid tot stilte en bezinning. In Vierlingsbeek is een achtvorm gecreëerd, de bezoeker kan er eindeloos rondlopen en rust vinden. De traditionele kloostergang wordt zo nagebootst. Zo staan er twee andere objecten aan de Niers in Gennep en in de tuin van het kruisherenklooster in Sint Agatha.

De redactie van www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl maakte tevens een tv-reportage over het kunstwerk. Bekijk dit item hier. Het betreft een pilot, de komende weken wordt verder gewerkt aan de verbetering en uitbreiding van het tv-kanaal en de tv-ploeg van I Love Vierlingsbeek en Groeningen.