Een groepsfoto van alle vrijwilligers die deelnamen aan de lokale Opschoondag.
Een groepsfoto van alle vrijwilligers die deelnamen aan de lokale Opschoondag. Foto: Persfoto

Vierlingsbeek en Groeningen zwerfafvalvrij

Vierlingsbeek

Tijdens Landelijke Opschoondag gingen zaterdag in Vierlingsbeek en Groeningen 84 vrijwilligers, onder wie ook kinderen van drie tot en met twaalf jaar,  aan de slag voor het zwerfafvalvrij maken van beide dorpen.  

In samenwerking met Damesgymclub Vierlingsbeek e.o. en KBO Vierlingsbeek/Groeningen werd voor de achtste keer het opruimen van het zwerfafval in de straten en op paden en pleinen in Vierlingsbeek en Groeningen georganiseerd. Ook een delegatie van het IVN nam deel aan de lokale Opschoondag. 

De deelnemers werden bij aankomst in gemeenschapshuis Joffershof ontvangen met koffie en vlaai en gingen daarna gehuld in veiligheidshesjes in kleine groepjes van start, gewapend met een grijpstok en een zak voor het zwerfvuil. 

Niet alleen de kernen van Vierlingsbeek en Groeningen werden opgeschoond. De deelnemers van het IVN ontdeden ook de paden bij en in de buurt van de Maas van zwerfvuil. Zij vonden zelfs een computer.

Bij terugkomst stonden de broodjes en soep voor alle deelnemende vrijwilligers klaar. De gemeente Land van Cuijk haalt het zwerfvuil op, waarbij ze ook naar enkele plekken zullen moeten om wat grotere rommel op te halen.

“Het was een geslaagde dag, met dank aan Jos en Wilma van Boekel die dit namens de KBO en de damesgymclub hebben georganiseerd’, meldt Ineke van Bree-van den Bosch, secretaris van KBO Vierlingsbeek-Groeningen, tevreden. 

Vier jonge zwerfafvalopruimers genieten van soep en een broodje.
Zakken vol zwerfafval.
Gezamenlijk zwerfafvaloverleg in het buitengebied.