Nieuwscafé Perronpraot wordt op vrijdag 24 maart vanaf 17.00 uur in B&B Perron 22 gehouden.
Nieuwscafé Perronpraot wordt op vrijdag 24 maart vanaf 17.00 uur in B&B Perron 22 gehouden. Foto: Persfoto

Subsidieverzoek voor nieuwscafé Perronpraot

Algemeen

Stichting Groevie en B&B Perron 22 hebben bij de Vierlingsbeekse dorpsraad een subsidieverzoek van 500 euro ingediend als bijdrage in de kosten van Perronpraot, een nieuw lokaal nieuwscafé voor de dorpen Vierlingsbeek en Groeningen. 

Perronpraot is een samenwerking tussen GroeVie en Perron 22. Iedere voorlaatste vrijdag van de maand organiseren ze voor jong en oud een nieuwscafé over alledaagse en nieuwe gebeurtenissen, verhalen en talenten uit Vierlingsbeek en Groeningen. ‘Daarnaast is het nieuwscafé ook bedoeld om elkaar te ontmoeten, te groeten en gezellig met elkaar de week af te sluiten’, zo melden de organisatoren in de aanvraag. ‘Onze presentatoren gaan in gesprek met gasten over interessant (dorps)nieuws met ondersteuning van livemuziek. En daarnaast is er meer dan voldoende tijd om samen de week af te sluiten onder het genot van een lekker drankje’.

Perronpraot vindt iedere voorlaatste vrijdag van de maand van 17.00 uur tot 18.00 uur plaats. De bedoeling is om in 2023 tien Perronpraot-bijeenkomsten te organiseren. ‘Een enthousiaste redactie gaat op zoek naar leuke, actuele zaken die spelen in de twee dorpen. Wisselende presentatoren interviewen de gasten’, vervolgt de organisatie. De eerste Perronpraot vindt plaats op vrijdag 24 maart (morgen) vanaf 17.00 uur bij Perron 22, Spoorstraat 22 in Vierlingsbeek.

Na de eerste vier uitzendingen en na de laatste in december wordt Perronpraot geëvalueerd. Zowel inhoudelijk als qua uitstraling naar buiten toe. ‘De bedoeling is echter om er een lange serie van te maken, zeker ook wat betreft de vrijdagmiddagnetwerkborrel na afloop. Het moet ook een maandelijkse samenkomst van mensen van divers pluimage worden, want dat kan de binding in en tussen de dorpen alleen maar verder versterken’. 

De gasten tijdens deze eerste editie zijn Marc Oudenhoven, fractievoorzitter van Lokaal Brabant en raadslid van Lokaal LVC, en Leon Swinkels namens de initiatiefgroep VIVA. Met Oudenhoven wordt onder meer teruggeblikt op de provinciale verkiezingen, met Swinkels op de presentatie van het dorpsontwikkelingsplan (DOP). De livemuziek wordt verzorgd door Willem Striekwold. De presentatie van de eerste editie is in handen van Roy Moeskops en Lisette Verploegen. Jong en oud is welkom en de entree is gratis. 

Het subsidiebedrag voor de tien uitzendingen (10x50 euro) willen de organisatoren onder meer gebruiken voor het betalen van de kosten voor het ontwerp van een digitale flyer en de aankoop van lokale Maasheggen-cadeaupakketjes voor de gasten. ‘Daarnaast dienen we het nieuwscafé te ondersteunen met goed geluid. Optioneel overwegen we ook om het nieuwscafé in een podcast uit te zenden’, zo melden ze. Perron 22 zorgt voor de ruimte en een drankje en een hapje. 

De dorpsraad buigt zich op 4 april over het verzoek van de Perronpraot-organisatie, die redactioneel wordt ondersteund door de redactie van de website www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl