De dorpsraad buigt zich komende dinsdag over het subsidieverzoek van de werkgroep Dorspquiz ‘k wet’t.
De dorpsraad buigt zich komende dinsdag over het subsidieverzoek van de werkgroep Dorspquiz ‘k wet’t. Foto: pixabay

Subsidieaanvraag voor dorpsquiz

Vierlingsbeek

De werkgroep Dorpsquiz ‘k wet’t heeft bij de dorpsraad een subsidieaanvraag van 500 euro ingediend voor de organisatie van de vierde editie van de dorpsquiz voor Vierlingsbeek en Groeningen, die in 2023 op zaterdag 13 mei staat gepland. 

Teams van tien tot twaalf personen strijden om de eer tijdens een interactieve quiz. De uitslag wordt diezelfde avond bekendgemaakt.  ‘Ook dit jaar werken wij weer samen met diverse locaties en verenigingen in Vierlingsbeek/Groeningen, waar de interactieve opdrachten zullen plaatsvinden’, zo meldt de quizorganisatie. 

De quiz ging in september 2022 niet door vanwege te weinig aanmeldingen. ‘Medeoorzaak hiervan was (volgens ons) de opstart na een lange coronaperiode. We hebben toen een enquête uitgezet onder alle (oud-)deelnemers en hieruit kwam naar voren dat ze een volgende keer weer heel graag willen deelnemen. Het ontvangen subsidiegeld hebben we teruggestort’. 

Op 13 mei gaan de organisatoren een nieuwe poging doen om meer deelnemers, zoals families, verenigingen en/of vriendengroepen, te porren door een geldbedrag beschikbaar te stellen voor het winnende team, dat dit vervolgens schenkt aan een goed doel in Vierlingsbeek/Groeningen. De vereniging, stichting en/of werkgroep die in aanmerking wil komen om genomineerd te worden als ‘goede doel’ moet bij deze editie eerst een aanvraag middels een pitch indienen en vervolgens ook zelf een team aanleveren.

‘Afhankelijk van de opdrachten zijn we genoodzaakt attributen aan te schaffen, drukwerk en huur te betalen. Gedeeltelijk kunnen we dit bekostigen uit de inschrijfgelden en hopelijk ook uit uw bijdrage. Van uw bijdrage kunnen we het winnende bedrag verhogen en hierdoor met name verenigingen en stichtingen uitdagen om mee te doen’, zo schrijft de werkgroep, die met de quiz ook de leefbaarheid in de twee kernen een impuls wil geven,  in het aanvraagformulier.

Komende dinsdag komt het subsidieverzoek van de dorpsquizorganisatie aan de orde tijdens de dorpsraadvergadering, die om 20.00 uur in Joffershof begint.