Nieuwcafé Perronpraot, vrijdag 24 maart vanaf 17.00 uur bij B&B Perron 22.
Nieuwcafé Perronpraot, vrijdag 24 maart vanaf 17.00 uur bij B&B Perron 22. Foto: Persfoto

Nieuwscafé Perronpraot start op vrijdag 24 maart

Vierlingsbeek

Perronpraot is een samenwerking tussen GroeVie en B&B Perron 22. “Iedere voorlaatste vrijdag van de maand organiseren wij een nieuwscafé over alledaagse en nieuwe gebeurtenissen, verhalen en talenten uit Vierlingsbeek en Groeningen voor jong en oud”, legt mede-initiatiefnemer Peter Schoofs van de plaatselijke B&B uit.

Lisette Verploegen, voorzitter van leefbaarheidsstichting Groevie, vervolgt: “Gewoon om elkaar te ontmoeten, te groeten en gezellig met elkaar de week af te sluiten. Onze presentatoren gaan in gesprek met gasten over interessant (dorps)nieuws met ondersteuning van livemuziek. En daarnaast is er meer dan voldoende tijd om samen de week af te sluiten onder het genot van een lekker drankje.”

De eerste Perronpraot vindt plaats op vrijdag 24 maart vanaf 17.00 uur bij Perron 22, Spoorstraat 22 in Vierlingsbeek.

De gasten tijdens deze eerste editie zijn Marc Oudenhoven, fractievoorzitter van Lokaal Brabant en raadslid van Lokaal LVC, en Leon Swinkels namens de initiatiefgroep VIVA. Met Oudenhoven wordt teruggeblikt op de provinciale verkiezingen, met Swinkels op de presentatie van het dorpsontwikkelingsplan (DOP). De livemuziek wordt verzorgd door Willem Striekwold. Jong en oud is welkom en de entree is gratis.

Dit dorpsinitiatief wordt redactioneel ondersteund door de redactie van de website www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl.