Marc Oudenhoven wordt aan de tand gevoeld door Lisette Verploegen.
Marc Oudenhoven wordt aan de tand gevoeld door Lisette Verploegen. Foto: Persfoto

Perronpraot smaakt naar meer

Vierlingsbeek

Ja, hij was een tevreden man. Peter Schoofs, een van de initiatiefnemers van Perronpraot, het lokale nieuwscafé voor Vierlingsbeek en Groeningen dat afgelopen vrijdag bij B&B Perron 22 zijn vuurdoop beleefde, kreeg na afloop lovende kritieken over de eerste editie. En de nodige goede tips. “We kijken terug op een goede en sfeervolle Perronpraot. Met een daaropvolgende gezellige vrijdagmiddagborrel. Precies zoals we het in gedachten hadden.” 

Perronpraot is een samenwerking tussen GroeVie en B&B Perron 22. Iedere voorlaatste vrijdag van de maand wordt een nieuwscafé over alledaagse en nieuwe gebeurtenissen, verhalen en talenten uit Vierlingsbeek en Groeningen voor jong en oud in de plaatselijke B&B georganiseerd.

De gasten tijdens deze eerste editie, die werd gepresenteerd door Lisette Verploegen en Roy Moeskops, waren Marc Oudenhoven, fractievoorzitter van Lokaal Brabant en raadslid van Lokaal LVC, en Leon Swinkels namens de initiatiefgroep VIVA. Met Oudenhoven werd vooral teruggeblikt op de provinciale verkiezingen, met Swinkels op de presentatie van het dorpsontwikkelingsplan (DOP). De livemuziek werd verzorgd door Willem Striekwold. De eerste editie trok ruim dertig belangstellenden. 

Editie twee van Perronpraot wordt gehouden op vrijdag 21 april om 17.00 uur. Wie dan de gasten zijn, wordt binnenkort door het (redactie)team van Perronpraot bekendgemaakt 

Ruim dertig belangstellenden woonden de eerste editie bij.
Peter Schoofs schenkt een speciaalbiertje in voor Wim Geurts.
Willem Striekwold verzorgde live de muziek.
Een overzichtsfoto.