Het VIVA-dorpsplan wordt op woensdag 15 maart  vanaf 19.30 uur gepresenteerd in de voormalige kerk.
Het VIVA-dorpsplan wordt op woensdag 15 maart vanaf 19.30 uur gepresenteerd in de voormalige kerk. Foto: Persfoto

‘Dorpsplan ook belangrijk voor jongeren’

Vierlingsbeek

Moeten we TikTok, Instagram en/of Snapchat inzetten om jongeren te wijzen op de presentatie van het dorpsontwikkelingsplan (DOP) van het leefbaarheidsinitiatief VIVA Vierlingsbeek-Groeningen op woensdag 15 maart om 19.30 uur in de voormalige kerk in Vierlingsbeek?

Dat vroeg de plaatselijke dorpsraad zich dinsdagavond hardop af tijdens zijn reguliere vergadering in gemeenschapshuis Joffershof. Want ondanks allerlei oproepen via de (social) media hebben zich nog maar weinig jongeren aangemeld voor de bijeenkomst, die ook over hun toekomst gaat. De dorpsraad schat het aantal aanmeldingen momenteel in totaal op ruim 120.

“Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar het is voor de organisatie wel fijn als ze weet hoeveel mensen er ongeveer komen”, stelde secretaris Bas van Treek. De VIVA- organisatie gaat samen met de dorpsraad de komende week nog wat extra reuring geven aan de presentatie van het rapport. Ook via de (sociale) media. “Jong en oud is van harte welkom.”

Van tevoren aanmelden voor de bijeenkomst kan via viva@Vierlingsbeek-Groeningen.nl of door een briefje (naam, met hoeveel personen kom je?) in de bus te doen bij Bas van Treek (Heihoekscheweg 75, Vierlingsbeek), Leon Swinkels (Spoorstraat 2, Vierlingsbeek) of Maike Ebben (Groeningsestraat 44a, Vierlingsbeek).

De bijeenkomst staat onder leiding van avondvoorzitter en animator Frans Pollux uit Venlo.

Voor meer informatie/ opgave: Presentatie Dorpsplan 15 maart – vooraf aanmelden – Viva Vierlingsbeek en Groeningen (viva-vierlingsbeek-groeningen.nl)