Het dorpsontwikkelingsplan ‘VIVA Vierlingsbeek en Groeningen’ wordt op woensdag 15 maart gepresenteerd.
Het dorpsontwikkelingsplan ‘VIVA Vierlingsbeek en Groeningen’ wordt op woensdag 15 maart gepresenteerd. Poster VIVA

Oproep VIVA: ‘Kom in groten getale naar presentatie DOP’

Vierlingsbeek

Bouke de Bruijn, locoburgemeester van het Land van Cuijk, neemt op woensdagavond 15 maart in de voormalige Laurentiuskerk het dorpsontwikkelingsplan ‘VIVA Vierlingsbeek en Groeningen’ officieel in ontvangst. 

Dit dorpsontwikkelingsplan beoogt met concrete actiepunten de weg te wijzen hoe de bewoners samen met de gemeente en maatschappelijke organisaties, voor nu en in de toekomst, de vitaliteit en de toekomstbestendigheid van hun dorpen kunnen waarborgen. De toekomstgerichte voorstellen en acties zijn gericht op de behoeftes aan wonen, cultuur, onderwijs en opvang, gezondheid en zorg en aan sportmogelijkheden. Deze samenhangende elementen vormen de basis voor de leefbaarheid in onze dorpen. Het dorpsontwikkelingsplan is tot stand gekomen door de inzet en de medewerking van vele inwoners en nagenoeg alle verenigingen van de beide dorpen en maatschappelijke organisaties.

‘De actiepunten zullen door onszelf, samen met anderen, opgepakt moeten worden’, melden de initiatiefnemers achter VIVA. ‘Wij bepalen hiermee in grote mate onze eigen toekomst en de toekomst van onze dorpen. Nadat al veel leden van verenigingen en maatschappelijke organisaties op de één of andere manier hebben bijgedragen aan het tot stand komen van het dorpsontwikkelingsplan, is het van het grootste belang dat we in groten getale aanwezig zijn bij de presentatie op 15 maart 2023. Om op die manier de noodzaak van het dorpsontwikkelingsplan te onderstrepen.’

Iedereen is vrij binnen te lopen en deel te nemen aan de bijeenkomst, ook zonder aanmelding. Voor de organisatie is het echter fijn als mensen zich van tevoren aanmelden via viva@Vierlingsbeek-Groeningen.nl of door een briefje (naam, met hoeveel personen kom je?) in de bus te doen bij Bas van Treek (Heihoekscheweg 75, Vierlingsbeek). Leon Swinkels (Spoorstraat 2, Vierlingsbeek) of Maike Ebben (Groeningsestraat 44a, Vierlingsbeek).

De bijeenkomst, die onder leiding staat van avondvoorzitter en animator Frans Pollux, in de voormalige Laurentiuskerk begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.