Het station van Vierlingsbeek ligt ook aan de Maaslijn.
Het station van Vierlingsbeek ligt ook aan de Maaslijn. Foto: Persfoto

Eerste helft 2023 minder treinen in spits op Maaslijn

Vierlingsbeek

Omdat treinreizigers volgens vervoerder Arriva minder vaak gebruikmaken van de Maaslijn, rijden er in de eerste helft van 2023 geen extra treinen in de spits tussen Nijmegen en Venray. 

Dat is duidelijk geworden bij de presentaties van de nieuwe dienstregelingen die afgelopen zondag ingingen. Arriva koos dit jaar tot en met de zomer ook al voor minder treinen op de Maaslijn, wat erop neerkomt dat niet meer elk kwartier, maar één keer per half uur een trein rijdt tussen Nijmegen en Venray. Dat concept wordt nu herhaald. Door de coronapandemie zijn volgens Arriva wijzigingen te zien in het reisgedrag. ‘Scholen geven meer digitaal onderwijs en thuiswerken is een normale werkvorm geworden’.

Arriva ziet een structureel verlies van reizigers van 20 procent, volgend jaar wordt een lichte groei van 10 procent verwacht. De aanpassing zou niets te maken hebben met het personeelstekort bij Arriva. Dienen zich toch meer reizigers aan, dan wordt een extra treinstel aan de treinen gekoppeld, laat Arriva weten. Meer info op arriva.nl.

De Maaslijn is de spoorverbinding tussen Nijmegen en Roermond. Het is een van de langste, drukste en meest intensief bereden enkelsporige spoorlijnen in Nederland.