Minder treinen op de Maaslijn tot en met 21 januari 2022.
Minder treinen op de Maaslijn tot en met 21 januari 2022. Foto: Persfoto

Vakantiedienstregeling op Maaslijn verlengd

Regio

Vanwege de aanhoudende sluiting van het mbo en hoger onderwijs houdt Arriva de vakantiedienstregeling op de Maaslijn langer aan. Medio december zijn op deze spoorlijn de tussenslagen (de korte retourritten) tussen Venray-Nijmegen uit de dienstregeling gehaald. Dat blijft zo tot en met vrijdag 21 januari. Vanaf 10 januari rijdt Arriva wel met langere treinen tijdens de - normaliter drukste - spitsritten in de ochtend op de Maaslijn. Voor de andere treinlijnen is geen vakantiedienstregeling van toepassing.

Op maandag 3 januari kondigde het kabinet aan dat de basisscholen en het voortgezet onderwijs weer starten per 10 januari. Arriva Limburg verwacht daarmee een wijziging van het aantal reizigers en doet daarom aanpassingen in de dienstregeling.

‘Arriva monitort de inzet voortdurend zodat er aanpassingen kunnen worden gedaan, om aan te blijven sluiten bij de reizigersaantallen’, zo meldt de afdeling communicatie. 

Informatie over deze aanpassingen is te vinden op de website van Arriva (arriva.nl) en wordt zo spoedig mogelijk ook in alle reisplanners verwerkt.