De dorpsraad van Vierlingsbeek eist actie tegen de overvolle treinen op de Maaslijn.
De dorpsraad van Vierlingsbeek eist actie tegen de overvolle treinen op de Maaslijn. Foto: Persfoto

Dorpsraad eist actie tegen overvolle treinen

Vierlingsbeek

De Vierlingsbeekse dorpsraad is de overvolle treinen op de Maaslijn een doorn in het oog. In een brandbrief vraagt secretaris Bas van Treek het college van B en W van de gemeente Land van Cuijk hierover in contact te treden met Arriva. “Want volgens onze informatie handelt Arriva hierbij in strijd met de aanbestedingsregels.”

De dorpsraad eist actie. Om die eis kracht bij te zetten, is de brief gericht aan de voltallige gemeenteraad. “Op doordeweekse dagen en met name in de spits blijken de treinen van Arriva overvol te zitten. Dat komt mede doordat Arriva eenzijdig de dienstverlening aangepast heeft door het schrappen van de spitstreinen. Deze treinen reden om het kwartier en zorgden voor verlichting op het spoor. Door deze aanpassing rijden de treinen in de spits nu niet om het kwartier, maar elk half uur. Dat betekent dus een halvering van het aantal treinen in de spits”, aldus Bas van Treek.

Afgelopen dinsdag kwam de kwestie opnieuw aan de orde tijdens de dorpsraadvergadering. 

Mede naar aanleiding van de brief van de dorpsraad heeft de CDA-fractie, die ook ziet dat Arriva op de Maaslijn tussen Venray en Nijmegen net als in de coronaperiode nog steeds volgens de vakantiedienstregeling rijdt, over deze kwestie vragen gesteld aan zowel het college van B en W van het Land van Cuijk als de Statenfractie van het CDA van Noord-Brabant en Limburg.