Op de Maaslijn vervallen vanaf 10 januari in de daluren zes retourritten tussen Venray en Nijmegen v.v. (tussen 10.25 en 13.35 uur).
Op de Maaslijn vervallen vanaf 10 januari in de daluren zes retourritten tussen Venray en Nijmegen v.v. (tussen 10.25 en 13.35 uur). Persfoto

Aangepaste dienstregeling Maaslijn per 12 december

Vierlingsbeek

Op zondag 12 december start de nieuwe dienstregeling voor de treinen en bussen van Arriva in Limburg. Voor de Maaslijn komt daar met ingang van maandag 13 december nog een aanpassing bij. Dan vervallen tijdelijk de korte retourritten tussen Venray en Nijmegen en vice versa met als doel de dienstregeling ‘robuust’ te kunnen rijden.

Dat betekent bijvoorbeeld dat vanaf station Boxmeer er alleen nog treinen rijden op het hele en halve uur. De treinen van kwart over en kwart voor het hele uur vervallen dus.  Dat is twee weken eerder dan gepland. Normaliter vervallen deze ritten pas vanaf de kerstvakantie (die dit jaar op 27 december start).

Door de coronamaatregelen ziet Arriva een afname van de reizigersaantallen. Om voor de reizigers op de Maaslijn een betrouwbare dienstregeling te bieden, zet Arriva maximaal in qua materieel en personeel.  Door de geldende coronamaatregelen -met isolatie en quarantaine- is beschikbaar personeel schaars. Door de storingskans te verlagen neemt de betrouwbaarheid van de dienstregeling toe.

Vanaf 10 januari (na de kerstvakantie) vervallen op de Maaslijn in de daluren zes retourritten tussen Venray en Nijmegen en vice versa (tussen 10.25 en 13.35 uur). Voor de traditioneel drukke periode na de zomervakantie (start studentenseizoen per 5 september 2022) worden de extra dalritten tijdelijk (tot de kerstvakantie) wel weer ingezet. 

Tijdens de spitsuren blijft voor de Maaslijn in 2022 de kwartierdienst tussen Venray en Nijmegen en vice versa gelden. Gedurende de vakanties – van 27 december 2021 tot en met 7 januari 2022 – rijdt Arriva een aangepaste dienstregeling.