Maandagmiddag 31 oktober om 14.30 uur opent De Huiskamer in Vitaliteitscentrum Brabant.
Maandagmiddag 31 oktober om 14.30 uur opent De Huiskamer in Vitaliteitscentrum Brabant. Eigen foto

Huiskamer opent in Vitaliteitscentrum Brabant

Vierlingsbeek

Op maandag 31 oktober van 14.30 tot 16.30 uur opent de werkgroep Zorg nú  voor later in het Vitaliteitscentrum Brabant, Vrijthof 1 in Vierlingsbeek, De Huiskamer. Voorlopig is De Huiskamer een keer per week geopend.

‘Deze huiskamer biedt de mogelijkheid om samen te komen voor een kopje koffie of thee, een spelletje te spelen, lekker te kletsen met mensen die er dan zijn’, zo melden de werkgroepleden Noud van Bree, Jan van Dongen, Rini Peters, Elly Verdijk en Margriet Verheijen aan onze redactie. ‘Er is altijd een gastheer of een gastvrouw aanwezig die er zorg voor draagt dat alles goed verloopt. De Huiskamer is toegankelijk voor iedereen. Neem gerust je kleinkind, buurvrouw of iemand anders mee. Het is niet nodig om je van tevoren aan te melden. Iedereen kan in deze tijd binnenlopen. Als je problemen hebt met vervoer naar De Huiskamer is er een mogelijkheid om dat via de hulpdiensttelefoon 0478-792011 voor 11.30 uur te reserveren. Tegen een kleine vergoeding word je opgehaald en ook weer thuisgebracht. Belangrijk om te weten: de kosten voor de consumpties zijn voor eigen rekening’. 

Het realiseren van een huiskamer in Vierlingsbeek en Groeningen is de afgelopen jaren diverse keren besproken binnen de werkgroep Zorg nú voor later. De werkgroep is dan ook blij dat er nu daadwerkelijk gestart wordt met zo’n ontmoetingsplek.

Ook is het project ter sprake gekomen binnen het domein gezondheid en zorg van Viva Vierlingsbeek- Groeningen, dat tot doel heeft te komen tot een concreet en breed gedragen dorpsontwikkelingsplan voor de gemeente Land van Cuijk.  

Voor meer informatie hierover:
Viva Vierlingsbeek en Groeningen – Bruisende kernen nu en in de toekomst! (viva-vierlingsbeek-groeningen.nl)