De bemanning van de in 1943 in Vierlingsbeek neergehaalde bommenwerper.
De bemanning van de in 1943 in Vierlingsbeek neergehaalde bommenwerper. Eigen foto

Ceremonie crash bommenwerper WOII verplaatst vanwege weer

Vierlingsbeek

De ceremonie rondom de onthulling van het informatiebord bij de crashplek van de Amerikaanse bommenwerper B-17G Flying Fortress nummer 42-39831, neergehaald op 5 november 1943 op de hoek Warmeerweg/ Sleijbergweg, vindt komende zaterdag vanaf 14.00 uur niet bij de watermolen aan de Grotestraat, maar in de in stijl aangeklede loods van R&R van Rens Boomkwekerijen aan  de Sleijbergweg 8 in Vierlingsbeek plaats. Dit vanwege de verwachte regenbuien die middag. 

Dat meldt de organiserende werkgroep Bej de Watermeule.  Na afloop van de ceremonie wordt, na een korte wandeling onder muzikale begeleiding van doedelzakspelers, rond 15.30 uur het informatiebord onthuld nabij de crashplek, op de hoek Warmeerweg/ Sleijbergweg in Vierlingsbeek. Dit bord toont onder meer getuigenverslagen, technische verslagen over de toedracht, foto’s en tekeningen. Bijna dertig familieleden van de tien bemanningsleden van toen wonen de ceremonie bijZe komen voor de onthulling speciaal over vanuit de Verenigde Staten en Zuid-Korea. 

Vanwege de regenachtige weersvooruitzichten adviseert de werkgroep belangstellenden tevens om voor de onthulling een paraplu mee te nemen. 

Voor meer informatie over de onthulling: luchtoorlogwo2boxmeer@ziggo.nl

Zie ook eerder bericht:
Familieleden en fly-by bij onthulling informatiebord crash bommenwerper WOII - Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)