DES viert feest na de thuiszege op VMS'21. Door dit resultaat handhaaft de ploeg zich in de overgangsklasse.
DES viert feest na de thuiszege op VMS'21. Door dit resultaat handhaaft de ploeg zich in de overgangsklasse. Foto: Persfoto

Handhaving DES na korfbalthriller

Sport

De korfbalsters van DES hebben een prestatie van formaat geleverd door zich als kersvers promovendus te handhaven in de overgangsklasse. Door de nipte 12-11 zege op hekkensluiter VMS’21 uit Schijndel speelde de Vierlingsbeekse ploeg zich zondag op het eigen sportpark Soetendaal veilig.

Gemakkelijk ging het echter niet. De twee teams maakten er een ware korfbalthriller van. De roodwitten namen in de beginfase van deze degradatiekraker een 3-1 voorsprong, maar zagen de gasten vervolgens langszij komen. Net voor de pauze maakte DES de 5-4, waardoor de thuisploeg met een kleine voorsprong aan het tweede deel van de wedstrijd begon. In de tweede helft bleef het echter ongemeen spannend en stuivertje wisselen in het scoreverloop. 

Na de 6-8 achterstand leek DES verslagen en nog twee spannende degradatieduels tegemoet te gaan. Maar zover lieten de roodwitten het niet komen. Ze  voerden het tempo nog maar een keer op en wisten zich met snel en gevarieerd spel terug in de wedstrijd te vechten. Die teamspirit leverde, ondanks de blijvende kansenmisserij, in de slotfase, tot grote vreugde van het thuispubliek, de welverdiende overwinning (en dus ook handhaving) op.

Trainer-coach Yvo van Dijk toonde zich na afloop een tevreden man. “We hebben verdiend gewonnen. Ondanks het wekenlange gemis van een aantal vaste krachten, handhaven we ons met deze jonge ploeg in deze sterke klasse. Ik ben trots op de meiden.”

Zondag speelt DES, dat eerder dit seizoen al het kampioenschap in de eerste klasse van de zaalcompetitie pakte (met promotie naar de overgangsklasse), weer een thuiswedstrijd, tegen SVO, om 13.00 uur. Vervolgens staat op 4 juni om 12.30 uur in Mariahout het slotduel met Flamingo’s, dat samen met VMS’21 strijdt tegen degradatie, op de agenda.  

Doelpunten DES: Eline van Treek (4), Milou van den Boogaard (3), Lisanne Koenen (2), Janneke Koenen, Lincy Achten en Babs van Daal.