Volharding viert feest na het behalen van de titel in de tweede  klasse F
Volharding viert feest na het behalen van de titel in de tweede klasse F Foto: Ron Koenen

Volharding kampioen na ruime zege

Sport

Volharding kroonde zich zondagmiddag tot kampioen van de tweede klasse F. Het elftal van trainer Johan Vullings was in Vianen met 1-4 te sterk voor Vianen Vooruit. Dankzij de overwinning is het team uit Vierlingsbeek niet meer te achterhalen door de concurrentie.

De score werd zondag geopend door Melvin de Klijn. De aanvaller rondde een knappe aanval van Volharding af. Na rust werd de marge verdubbeld door centrale verdediger Nino Janssen. Hij kopte raak op aangeven van Vincent Buijssen. Janssen maakte niet veel later ook het derde doelpunt namens de bezoekers uit Vierlingsbeek. Buijssen scoorde de vierde voor Volharding. Hij maakte 0-4 vanaf de strafschopstip. Het was de twintigste goal van het seizoen voor Volhardings topscorer.

In de slotfase maakte Vianen Vooruit nog een eretreffer: 1-4, waarna het kampioensfeest in het bijzijn van honderden Volhardings-supporters, van wie er 275 met door de club geregelde bussen waren gekomen, in alle hevigheid losbarstte. Bij thuiskomst werden de kampioenen op het eigen sportpark Soetendaal gehuldigd.

Volharding werd voor het laatst kampioen in de tweede klasse in het voorjaar van 2016. De terugkeer naar de eerste klasse bleef toen beperkt tot één jaar.





Volharding promoveert naar de eerste klasse.

22-05-2022: Volharding – Vianen Vooruit (1-0) 4-1

(gespeeld in Vianen)

Karakteristieken: scheidsrechter: Nick Ooms (Eindhoven)
31e min. 1-0 Melvin de Klijn, 56e min. 2-0 Nino Janssen, 73e min. 3-0 Nino Janssen, 84e min. 4-0 Vincent Buijssen (pen.), 87e min. 4-1 Stan Peters. Toeschouwers: 650

gele kaarten: Luuk Rühl, Rens ten Brinke en Melvin de Klijn (allen Volharding); Rik Willemsen, Wouter Evers, Thomas van de Sanden en Tim Belgers (allen Vianen Vooruit)

Opstelling Volharding: Bono Barten; Jordy de Klijn, Nino Janssen (79. Lars van Treek), Tom Kessels, Teun Jakobs; Brent Achten (84. Gijs Timmermans), Mark Blenckers, Rens ten Brinke (84. Rens van Lanen); Luuk Rühl (62. Tim Martens), Melvin de Klijn (79. Luuk van den Boogaard), Vincent Buijssen.

Op weg naar trainer Johan Vullings, na het doelpunt van Vincent Buijssen.
Nino Janssen en Brent Achten vieren feest met hun fans.
Een knuffel voor aanvoerder Mark Blenckers van leider William van Doorn.
Met het kampioensshirt aan....
Tim Martens poseert met de schaal en jeugdige fans...
De felicitaties op het veld.
Volharding promoveert naar de eerste klasse.
Kampioensdrukte op het sportpark in Vianen.
Tim Martens, Teun Jakobs en Vincent Buijssen met de schaal.