Prins Paul II, zijn adjudant René en de raad van elf in kantine De Soeten Inval.
Prins Paul II, zijn adjudant René en de raad van elf in kantine De Soeten Inval. Persfoto Keieschieters

Volharding koploper na benauwde zege

Sport

Volharding won donderdagavond in de snijdende kou de naar Vierlingsbeek verplaatste uitwedstrijd met laagvlieger Vianen Vooruit. Het duel, dat in de eerste helft na een fikse hagelbui vanwege de gladheid op het kunstgrasveld 23 minuten werd gestaakt, eindigde in een benauwde 2-3 zege voor de roodwitten, die halverwege comfortabel met 3-0 leidden.

In de vijfde minuut scoorde Tim Martens op sportpark Soetendaal  de 0-1, in de 33ste minuut maakte  Kas van den Bosch de 0-2 en vier minuten voor het rustsignaal leek Mark Blenckers Volharding in veilige haven te schieten: 0-3. Maar in de tweede helft maakte de Vierlingsbeekse titelkandidaat het zich onnodig moeilijk en kwamen de gasten terug tot 2-3, met nog achttien minuten op de klok. Volharding mocht zich na afloop zelfs nog gelukkig prijzen dat het de drie punten in eigen huis hield. 

Na deze zege kon het carnavalsfeest in kantine De Soeten Inval beginnen, in het bijzijn van de komende vrijdagavond aftredende prins Paul II, zijn adjudant René en de raad van elf van carnavalsvereniging De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen. Prins Paul II verzorgde ook de symbolische aftrap van het duel in de tweede klasse F.

Volharding is na de zege koploper, met 24 punten uit 11 duels, samen met SVSS.