Volharding maakte zondag gehakt van Helvoirt: 7-0.
Volharding maakte zondag gehakt van Helvoirt: 7-0. Persfoto

Voetbalshow Volharding

Sport

Volharding draait als een tierelier. Zondagmiddag maakten de Vierlingsbekenaren in eigen huis gehakt van Helvoirt. De equipe van trainer Johan Vullings trakteerde de toeschouwers in een galavoorstelling op een onvervalste zevenklapper: 7-0. Volharding zit momenteel in een echte flow. De overwinning leverde de Soetendaalbewoners ook nog eens de koppositie op in de tweede klasse F, alléén welteverstaan. DAW en CHC leverden namelijk punten in en staan nu respectievelijk twee en drie punten achter op de nieuwe ranglijstaanvoerder. De meer dan uitstekende seizoenstart leverde Volharding ook nog een nieuw clubrecord op. Nooit eerder hielden de roodwitten viermaal op een rij de nul. Volharding boekte de grootste overwinning sinds 10 november 2013 toen HVV uit Helmond met 10-1 werd verslagen. Net als vanmiddag scoorde Vincent Buijssen destijds tweemaal. Buijssen is nu clubtopscorer met zes goals uit vijf duels.

De 7-0 eindstand had ook al met de rust op het scorebord had kunnen staan. Zo ontzettend veel grote kansen kreeg Volharding ook al in de eerste helft. Toen stond het Bèkse vizier echter nog niet op scherp. Nadat Rens van Lanen Volharding in de 25e minuut op een 1-0 voorspong had gezet reeg Volharding met uitstekend veldspel de kansen aaneen. Vincent Buijssen lepelde een voorzet van Teun Jakobs vrij voor doel over. Mark Blenckers kon alleen op Helvoirt-doelman Jannes Verhulst af, maar hij controleerde de bal niet goed. Luuk Rühl was onzelfzuchtig, maar had beter zelf kunnen afronden dan op Vincent Buijssen af te leggen.

Een corner van Vincent Buijssen draaide tegen de paal. Weer Luuk Rühl kreeg de bal op zijn scheenbeen vrij voor doel. Rühl had sowieso weinig geluk vanmiddag. Een prachtige chip van Vincent Buijssen belandde bij de aanvaller uit Sint Anthonis, maar bijna op de doellijn werkte hij de bal tegen paal en lat. Even leek Volharding bestraft te gaan worden voor de enorme kansenmisserij. Vier minuten voor rust haalde gelegenheidsrechtsback Kas van den Bosch zijn directe tegenstander onderuit. Scheidsrechter Nick Ooms wees terecht naar de stip. Gelukkig voor de thuisclub schoot Helvort-aanvoerder Nick van der Bruggen de pingel ver naast, waardoor de op dat moment compleet onverdiende gelijkmaker uitbleef.

Direct na de rust was er nog een schrikmoment voor de gastheren. Een schot van Tim Verhoeven werd door Volharding-goalie Bono Barten miraculeus via de onderkant van de lat uit zijn doel gehaald. Twee minuten later was het verzet van Helvoirt definitief gebroken. Daarbij had Volharding wel de hulp nodig van de bezoekers. Wederom was captain Nick van der Bruggen de schlemiel. Hij werkte een voorzet van Teun Jakobs in eigen doel. Daarna was

Volharding eindelijk los en stond het vizier wel ineens op scherp. In de 54e minuut kreeg Volharding een indirecte vrije trap in het strafschopgebied. Mark Blenckers legde af op Vincent Buijssen en die vond de rechterbenedenhoek langs de slecht opgestelde Helvoirtmuur: 3-0. Mark Blenckers, Luuk Rühl en Vincent Buijssen kregen kansen op meer. In de 66e minuut was het weer raak. Brent Achten veroverde middels goed druk zetten de bal en rondde vervolgens koelbloedig af: 4-0. Weer vijf minuten later zorgde Vincent Buijssen voor 5-0 na een mooie één-twee-combinatie met Brent Achten. Inmiddels was ook Stijn van den Broek in de ploeg gekomen en hij maakte op aangeven van Kas van den Bosch het half dozijn vol: 6-0. Trainer Johan Vullings kon het zich zelfs permitteren om een kwartier voor tijd een drietal tweede-elftalspelers in te brengen. Met Gijs Timmermans, Lars Walraven en Rik Geurts in het veld werd het in de 81e minuut ook nog 7-0 door de tweede treffer van Brent Achten. Vlak voor tijd werd er nog een inzet van Vincent Buijssen van de doellijn gehaald.

De spelers van Helvoirt vroegen de scheidsrechter vervolgens om maar af te fluiten, want zij vonden de zevenklapper wel genoeg. Zij vonden gehoord bij arbiter Ooms waardoor meer ellende Helvoirt bespaard bleef.

24-10-2021: Volharding - Helvoirt (1-0) 7-0

scheidsrechter: Nick Ooms (Eindhoven)
25e min. 1-0 Rens van Lanen
50e min. 2-0 Nick van der Bruggen (e.d.)
54e min. 3-0 Vincent Buijssen
66e min. 4-0 Brent Achten
71e min. 5-0 Vincent Buijssen
77e min. 6-0 Stijn van den Broek