Defensie oefent van maandag tot en met donderdag 8 december in de regio.
Defensie oefent van maandag tot en met donderdag 8 december in de regio. Foto: Koninklijke Luchtmacht

Militaire vliegoefeningen Pale Strike en Black Maple in regio

Regio

In de omgeving van vliegbasis De Peel in Vredepeel vliegen van maandag 5 t/m donderdag 8 december in verschillende blokken (gevechts)vliegtuigen en helikopters rond.

Dit gebeurt in het kader van de militaire oefening Pale Strike. Tijdens deze oefening leert krijgsmachtpersoneel, ook van andere NAVO-landen, om samen te werken met vliegtuigen en helikopters. De training staat in het teken van het aanvragen van luchtsteun. Vliegbewegingen Pale Strike: maandag t/m woensdag in de vroege middag en avond en donderdagochtend t/m einde van de middag. Aan de training nemen F-16-gevechtsvliegtuigen, een F-35-gevechtsvliegtuig, een Apache-gevechtshelikopter en een L-39 Albatros (civiel vliegtuig) deel.

Tijdens de oefening Black Maple op donderdagavond 8 december vliegen in verschillende blokken Apache-helikopters, een Cougar-transporthelikopter en een civiel vliegtuig rond in de omgeving van De Peel. Vliegers (militaire piloten) van het Defensie Helikopter Commando worden tijdens deze oefening opgeleid in het leveren van luchtsteun aan grondtroepen. 

Voor eventuele klachten over militair vliegverkeer kan het online klachtenformulier worden ingevuld.